Næstved By

Elsa Terp lukker og slukker den 30. november

Elsa Terp i receptionen på Hostel Næstved, hvor hun har taget imod mange spændende gæster igennem de 13 år hun har ejet stedet.

Den tidligere turistchef i Næstved og indehaver af Danhostel på Præstøvej, Elsa Terp, lukker og slukker, men ikke før torsdag den 30. november 2017.

Skrevet af Birgitte Grejsen Møs. 

– Vandrehjemmet er simpelt hen solgt pr. den 1. december, starter Elsa med at fortælle, inden hun skænker kaffe op i de 2 kopper, hun havde sat klar før besøget på det smukke gamle kloster.

– Og det er gået så stærkt. Min ejendomsmægler fortalte, at jeg nok skulle regne med en liggetid på op til et par år, inden en handel ville lykkedes. Men sådan kom det ikke til at gå.

Derfor er torsdag den 30. november Elsas sidste dag på Præstøvej.

Elsa Terp kommer oprindeligt fra Frederikshavn, men lykken vil, at Elsa finder vej til Næstved.

– Første gang, jeg skulle til Næstved, stod jeg af i Korsør og tog bussen som, kørte over Skælskør og Bisserup. Jeg faldt straks for den vidunderlige natur, der viste sig på den anden side af vinduet, fortæller Elsa.

Og eventyret startede i Næstved for Elsa, som blev turistchef i 1989. Hun tog straks fat i opgaven med at løfte Næstved for turisterne uden for sæson. Hun søgte Industriministeriet om EU-midler til produktudvikling og søsatte bl.a. Aktiv Ferie – til lands – til vands.

Stillingen som turistchef  fratrådte Elsa i 1993, hvorefter hun straks startede som vandrehjemsvært ved Vandtårnsbakken på Præstøvej. Med en fortid som rejseleder for Tjæreborg og efter utallige hotelophold i rigtig mange lande tiltalte det Elsa at servicere og i det hele taget at omgås turister, som besøgte Næstved.

Vandrehjemmet, som blev bygget i 1944, var efterhånden nedslidt og da Elsa i maj 2003 talte med nonnerne i Elisabeth Stiftelsen Præstøvej om et eventuelt køb, gav det de katolske nonner lidt stof til eftertanke.

Artikel forsætter under foto.

Elsa lukkede vandrehjemmet på Vandtårnsbakken i 2004 og købte Præstøvej 65, som var ejet af Sct. Elisabeth Stiftelsen. Nonnerne var efterhånden kommet godt op i årene, og der var kun 9 af dem tilbage i det smukke kloster. Elsa brugte 1 1/2 måned. til at shine lokalerne op, hvorefter hun kunne åbne dørene for de ellers for almindelige gæster lukkede rum og sale på adressen.

Nu ser Elsa tilbage på de 13 år med en ubeskrivelig stolthed i stemmen.

– Jeg er stolt over, at jeg kunne købe så spændende et hus i Næstved, og de år som nu er gået, vil jeg tænke tilbage på med stor glæde. Husk på, at her har været så mange mennesker igennem i de 13 år.

– Det har været alt fra håndværkere til politikere. Store cyklehold, gymnaster, forretningsfolk, ja, jeg kan blive ved. Her har været holdt så mange familiefester i den smukke kirkesal, og det er ved de fester, jeg har brugt min erfaring som rejseleder. Hvis værterne ved festen har ønsket det, har jeg gerne startet festen med at fortælle gæsterne om stedets historie og især fortælle om kirkerummet, de sad i.

Artikel forsætter under fotos.

Den tidligere klosterkirke har et imponerende marmorgulv. Tillige er rummet udsmykket med 16 smukke mandshøje glasmosaikker, der beskriver Jesus vej til Golgata – Via Dolorosa , som er udført af Tony Meyersahm.

Artikel forsætter under foto.

Nu bliver den flotte ejendom på Præstøvej lavet om til andelslejligheder, og det er Boligselskabet Sjælland, som står bag købet. En ting, Elsa dog har sikret sig og fået lovning på, er, at den smukke kirkesal ikke vil være omfattet af en ombygning, men den skal bruges som en slags fælleslokale for husets nye beboere.

– Her den 1. juli ændrede jeg vandrerhjemmets navn til HOSTEL NÆSTVED, og i den forbindelse er der blevet kreeret et nyt logo. Et logo, der signalerer både hus, måne og sol – altså et vandrerhjem, man kan benytte hele døgnet, fortæller Elsa. Hun forsætter,

– Vi har også fået ny mail info@hostelnaestved.dk og en ny hjemmeside  www.hostelnaestved.dk . Jeg holder åbent frem til 30 november, så man kan stadig nå at overnatte, holde fest eller arrangere kursus i det tidligere kloster.

Nu kunne man tro, at Elsa vil trække sig tilbage og leve sit livs efterår, som mange nok vil vælge at gøre.
Men til det spørgsmål kigger Elsa med 2 stålfaste øjne på en og smiler.

– Helt ærligt ved jeg ikke, hvad jeg skal lave, og det har jeg ikke som sådan tænkt nærmere over. Jeg har lidt familie i Frederikshavn som jeg vil besøge, ja, måske for et par måneder. Hvem ved, om jeg falder til der igen? Jeg ved det ikke. Der er kun en ting, der allerede nu er 110 % sikkert, og det er, at jeg vil ikke arbejde 70 timer ugentlig mere, afslutter en glad Elsa Terp.

Selvom der er lidt tid til at Elsa Terp stopper, ønsker Næstved Netavis Elsa Terp alt godt for fremtiden.

Kommentarer