Erhverv

5.700 virksomheder kan præge kommunens erhvervsudvikling

Erhvervsklimamålingen dækker en bred vifte af emner, herunder arbejdskraft, digitalisering, bæredygtighed og grøn omstilling, samarbejde med uddannelsesinstitutioner og Næstved som erhvervskommune.

Skal Næstved Kommune sætte endnu flere kræfter ind på, at flere virksomheder får udarbejdet en bæredygtighedsplan eller at styrke samarbejdet mellem virksomhederne og kommunens uddannelsesinstitutioner?

For at kunne understøtte erhvervslivet endnu bedre også fremover spørger Næstved Kommune nu alle virksomheder i kommunen om deres tro og håb for fremtiden.

Skal virksomhederne udvide og købe ny erhvervsjord? Skal de rekruttere nye medarbejdere? Har de en plan for grøn omstilling? Udgør øget turisme et potentiale for dem? Samarbejder de med uddannelsesinstitutionerne?

Det er nogle af de spørgsmål, som Erhvervsklimasmåling 2024 skal give svar på.

5.704 spørgeskemaer er landet i e-Boks hos virksomheder i Næstved Kommune. Svarerne skal sætte retningen for kommunens indsatser på erhvervsområdet med udgangspunkt i virksomhedernes fremtidsplaner. Det fortæller borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen.

– Det er afgørende, at vores erhvervsliv trives. Vi har en god løbende dialog, men vi har også brug for at se det samlede billede. Derfor sender vi nu spørgeskemaer ud til virksomhederne, og jeg håber, at rigtig mange vil svare. Resultaterne skal give os et vigtigt arbejdsredskab til at fokusere vores indsats. Målingen gentager vi årligt, så vi kan sikre, at vi arbejder i den rigtige retning.

En del af erhvervspolitikken

I efteråret vedtog et enigt byråd Erhvervspolitik 2023-2026, som sætter fokus på bæredygtighed, arbejdskraft og investeringer. Målet er, at det skal være endnu mere attraktivt at være virksomhed i Næstved Kommune. Det skal være muligt for eksisterende virksomheder at vækste, og for nye virksomheder og investeringer at finde vej.

Konkrete mål for politikken er lige fra, at flere virksomheder har en plan for grøn omstilling til at flere virksomheder samarbejder med lokale uddannelsesinstitutioner.

Resultaterne af Erhvervsklimamåling 2024 bliver præsenteret for Økonomiudvalget den 17. juni.

Kommentarer