Næstved By

Svar til hr. Skaarup

Skrevet af: Evals Gruevski – Byrådskandidat for Socialdemokratiet

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti havde et indlæg i Sjællandske forleden dag. Overskriften fangede mig, teksten fik mig op af sofaen.
Peter Skaarup udtaler den 20. august, at Kriminalforsorgen trænger til flere midler og betjente. Det er jeg meget enig med Skaarup i. Der mangler både fængselsbetjente og transportbetjente, og deraf ligger udfordringerne. Peter Skaarup siger, og jeg citerer, ”Der har gennem den senere tid været nogle triste historier i medierne om såkaldte ”spektakulære” fangeflugter fra de danske fængsler”. Skaarup er dødtræt af at se på, at dybt kriminelle indsatte gør grin med Kriminalforsorgen og derved hele det danske samfund, når de stikker af i tide og utide. Med de udtalelser gør Skaarup grin med alle de ansatte i Kriminalforsorgen. Han får det til at lyde som om, at de indsatte kan gå ind og ud af de danske fængsler, som det passer dem.
For nylig stak en indsat af ved at bytte tøj med en pårørende, der kom på besøg, og på to år har den nye transportenhed i Kriminalforsorgen været udsat for to fangeflugter. Det må selvfølgelig aldrig ske af mange grunde og ikke mindst på grund af samfundets retsfølelse og den almindelige retsbevidsthed.
Fangeflugterne skyldes ene og alene, at arbejdsforholdene ikke er blevet bedre, siden flerårsaftalen for Kriminalforsorgens økonomi blev indgået i efteråret 2017. Der er simpelthen øget behov for uniformerede årsvæk i Kriminalforsorgen. Medarbejderne er stressede og bliver opfordret til at tage ekstra vagter og overarbejde pga. mangel på kolleger.
Jeg er dog glad for, at Dansk Folkeparti med Peter Skaarup i spidsen har indset, at tiden er kommet til en general oprustning af Kriminalforsorgen i form af flere ressourcer, men jeg er meget uenig i grunden til det. Skaarup påpeger, at de øgede bevillinger skal først og fremmest bruges til at ansætte flere fængselsbetjente, så de ansatte bestemmer over de indsatte – og ikke omvendt. Det er noget sludder og har aldrig forekommet. Til gengæld skal der forhandles om ekstrabevillinger til langt flere ansatte, så der ikke begås fejl, og for at give alle fængsler og arresthuse et løft.
Der har manglet fængsels- og transportbetjente samt politi lige så længe Skaarup har været indsat på Christiansborg. Måske burde Skaarup spørge Justitsminister Nick Hækkerup, om der var mulighed for at komme på besøg i Danmarks største arresthus, Vestre Fængsel.

Dette er et læserbrev indsendt af Evals Gruevski – Byrådskandidat for Socialdemokratiet. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer