VIDEO: Droner sat ind i forsøg på at redde svaner ved Dybsø
Siden januar er over 240 af Danmarks nationalfugl, knopsvanen døde efter at være fløjet ind i høj-spændingsledninger ved Dybsø Fjord. I dag satte Energinet.dk, der ejer ledningerne, droner ind i forsøget på at stoppe svanedøden ved Dybsø Fjord lidt udenfor Næstved.
I dag blev droner sat ind i forsøget på at redde svanerne ved Dybsø fjord. Droner satte idag en masse små blafrende og roterende skilte på Energinet.dk’s høj-spændingsledninger lidt udenfor Næstved.
Det sker for at sikre, at de mange svaner, der holder til i fjorden, opdager ledningerne i tide og flyver udenom. Årets første måneder har budt på et meget trist syn på markerne under ledningerne. Mange svaner er døde eller blevet hårdt såret efter at have ramt ledningerne – især i tåget og diset vejr.
Den 30. januar skrev en beboer i området til Næstved Netavis, og vi skrev efterfølgende om svanedøden ved Dybsø Fjord. Historien kom efterfølgende på blandt andet på Ekstra Bladet, TV2.dk, BT og i TV2 NYHEDERNE.
Efter den store mediedækning af problemet kom Energinet.dk, som ejer ledningerne den 8. februar til marken ved Dybsø Fjord, hvor også Dansk Ornitologisk Forening var klar med gode råd og viden om fuglene i området.
I dag blev så dagen hvor en drone påbegyndte opsætning af reflekser med ca. 50 meters afstand på en strækning på ca. 700 meter ved Dybsø Fjord.
Artikel forsætter under video.
Repræsentanter fra Energinet samt Dansk Naturfrednings forening samt lokale naturfolk som er en del af naturfrednings foreningens vagtcentral overværede opsætningen, som dog vil tage et par dage.
Læs også: Svanedød: Energinet på Dødens Mark
– Vi må nu se hvor effektiv virkning det har på knopsvanerne til efteråret. Men jeg vil mene at det vil redde ca. 75% af de svaner, som ellers led så gruelig en død på markerne ved Dybsø Fjord, fortæller formand for Dansk ornitologisk forening, Storstrøms afd. Henrik Dahl. Han forsætter:
– Det er ikke kun her at der er problemer med især knopsvaner og højspændingsledninger, men vi håber at den gode kontakt der nu er med Energinet.dk måske vil smitte af på andre områder. Men lige nu er vi glade for at Energinet.dk er trådt i karakter og taget et medansvar overfor Danmarks nationalfugl. Vi vil være at finde her på marken for at observere når knopsvanerne i det tidlige forår trækker fra deres fodrings-pladser mod fjorden. Først der ser vi effekten af de opsatte reflekser, afslutter Henrik Dahl.
Kommentarer