Næstved By

Ungdommens Røde Kors hylder ung frivillig fra Næstved

Skrevet af: Signe Quist-Stouge

Den 24. september er det Frivillig Fredag, hvor organisationer landet over fejrer frivilligheden og hylder frivillige på tværs af landet.

I den anledning hylder Ungdommens Røde Kors deres lokalforperson i Næstved, Emma Nielsen på 20 år, for sit engagement for Næstveds børn og unge.

”Frivillige som Emma er rygraden i vores organisation og helt essentielle for, at vi kan hjælpe udsatte børn og unge ude i lokalområderne. Vores frivillige er unge, der hjælper unge – det kan noget særligt, og vi kan se, at det virker. Vi er stolte af den store indsats, Emma lægger i vores lokalafdeling i Næstved,” siger programkonsulent i Ungdommens Røde Kors, Ditte Bak.

Emma har været frivillig og gjort en forskel for børn og unge i Næstved, siden hun var 16 år.

”Jeg er frivillig, fordi jeg vil gøre en forskel for børn. Det har altid ligget mit hjerte nært,” fortæller Emma.

Emma har lige nu sabbatår, og ved siden af hendes tre jobs knokler hun for at være til stede for Næstveds børn og unge.

”Jeg synes, vi i URK Næstved har fået skabt plads til at drømme stort. Nu har vi bl.a. lavet et stort sportsarrangement, og det var en kæmpe succes. Vi lavede arrangementet for at sætte vores lokalafdeling på landkortet, så børnene fra området ved, hvem vi er, og at vi er der for dem.”

Emma tror, at mange undervurderer frivilligt arbejde:

”Det er virkelig sjovt at være frivillig, og jeg tror, at mange mennesker undervurderer, hvor sjovt og meningsfuldt frivilligt arbejde er. Man gør en forskel, og samtidig har man det hyggeligt og sjovt sammen,” siger Emma.

Ungdommens Røde Kors er en selvstændig ungdomsorganisation under Røde Kors i Danmark, der laver socialt arbejde for og med udsatte børn og unge. Organisationens aktiviteter er drevet af unge frivillige fordelt på ca. 100 postnumre i Danmark.
Aktiviteterne spænder fra ferielejre, klubaktiviteter, lektiecaféer og rådgivningstjenester til aktiviteter på krisecentre, hospitaler, psykiatriske afdelinger og i fængsler.

Dette er en foreningsnyhed indsendt af Signe Quist-Stouge fra Ungdommens Røde Kors. Du kan også indsende nyheder under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer