Næstved By

Små og mellemstore virksomheder går glip af vækst ved ikke at have en professionel bestyrelse

Se billedserie

Skrevet af: Jørgen Michael Rasmussen

En undersøgelse foretaget af Center for Ejerledede Virksomheder under CBS viste i 2019, at ejerledede virksomheder med en professionel bestyrelse har en markant højere omsætning og værditilvækst end virksomheder uden en bestyrelse eller med en bestyrelse med familiemedlemmer og lignende.
Alligevel er mange virksomheder stadig ikke opmærksomme på vigtigheden af en professionel bestyrelse, mener bestyrelsesrådgiver Keld Harbo.

Grundlæggende handler det om, at alle har behov for sparring for at drive en succésfuld virksomhed”, siger Keld Harbo. ”Mange ejerledere tager desværre først initiativ til at etablere en professionel bestyrelse, når de pludselig finder ud af, at de har behov for hjælp.

Man kan ikke komme for tidligt i gang med at etablere en professionel bestyrelse for sin virksomhed – men man kan sandelig godt komme for sent i gang!”

Som virksomhed har man typisk fokus på prissætning, markedsføring, produktudvikling, salgsindsats, effektivisering eller lignende, når man ønsker at skabe vækst i en virksomhed. Men der er altså dokumentation for, at det, at have en professionel bestyrelse, er et yderst effektivt værktøj til at booste væksten.

”Nogle ejerledere tænker måske, at de ved bedst og andre er lidt nervøse for at inddrage personer i virksomheden, som de tror, er fagligt dygtigere end dem selv. Men det er altså vejen mod succés. Man kan jo altid starte i det små med at invitere bare én kvalificeret person indenfor.”, siger bestyrelsesrådgiver Keld Harbo

Næstved Erhverv er opmærksomme på problemet og Keld Harbo er, som kursusleder, blot én af flere dygtige oplægsholdere, som man har inviteret til at undervise på et bestyrelseskursus henover november og december. Kurset henvender sig primært til ejerledere i små og mellemstore virksomheder.

Seniorkonsulent Rune Lerke fra Næstved Erhverv fortæller, at det blandt andet også er den nuværende markedssituation, som er baggrund for at Næstved Erhverv sætter fokus på problemet: ”Energipriserne er på vej mod månen, der er mangel på råvarer og materialer, inflationen er tårnhøj og kundernes købekraft, er i de fleste tilfælde brat dalende og oveni det hele lurer en potentiel forsyningskrise.
Som ejerleder står du i en situation, hvor viden, kompetencer og handlekraft til at træffe de rigtige beslutninger i et foranderligt og usikkert marked kan være afgørende for, om du er blandt dem, der kommer godt igennem den næste tid, eller om du er blandt dem, som bliver nødt til at smide håndklædet i ringen.”

Det er muligt at læse mere om Næstved Erhvervs bestyrelseskursus og tilmelde sig på Næstved Erhvervs hjemmeside: naestvederhverv.dk/

Dette er en foreningsnyhed indsendt af Jørgen Michael Rasmussen fra Næstved Erhverv. Du kan også indsende nyheder under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer