Toksværd

SheWill – fra drøm til virkelighed

Sheena Larsen ses her ved indgangen til hendes drøm - SheWill i Toksværd. Foto: Næstved Netavis.

I mange af de små hyggelige landsbyer i Danmark lukker detailhandel, skole og foreningsliv. Det gælder dog ikke i Toksværd. Her er der – ud over netop skole, foreningsliv og købmand – et godt sammenhold, nærvær og rummelighed. En betegnelse for, hvad en landsby også kan. Det mærker Sheena Høholt Larsen, som for lidt over halvandet år siden åbnede SheWill i landsbyen.

At Sheena vil arbejde med mennesker og mode, har hun egentlig aldrig været i tvivl om. Den snart 36 årige, meget aktive mor til 3 skønne børn og gift med Dennis, som er håndværker, føler at hendes to mostre har været stor inspirationskilde og årsag til at Sheena nu har sin egen modebutik.

Ved den travle landevej mellem Næsted og Rønnede, også kaldet “gede-stien”, ligger Toksværd og Søledsvej. Man skal blot køre få hundrede meter, før man på venstre side finder SheWill.

Næstved Netavis har mødt pigen bag den spændende butik, hvor man kan købe mode, chokolade, og meget andet.

– Jeg er født på Islands Brygge i København, og har boet der i mine ungdomsår. Da Dennis og jeg valgte at stifte familie, drømte vi begge to om at købe et hus med en dejlig have til vores barn og kommende børn. Vi var godt klar over, at det ikke ville kunne lade sig gøre, på grund af de dyre huspriser i og omkring hovedstaden, så vi valgte simpelthen at flytte “på landet”, hvilket først var Fensmark, og nu Toksværd. At vores familier, har fulgt efter os, er en beslutning som ingen fortryder, fortæller Sheena.

– For otte år siden, døde min far meget pludseligt af et hjertestop, og den sorg og oplevelse gav mig en indsigt i, at man skal gøre hvad man vil, mens man kan det. I 2017 åbnede jeg en webshop, men den druknede ligesom i mængden. Så derfor gik jeg  på udkig efter et egnet lokale til en butik i Næstved, men jeg kunne ikke “mærke” de lokaler, som jeg så på. Så så jeg, at det gamle smedeværksted, her i Toksværd først var til salg – og senere til leje. Jeg kontaktede Glarmester Kenneth Sørensen, som nu er min nabo, for muligheden om at leje det store tomme værksted, som havde eksisteret i flere generationer.

Med familiens hjælp lykkedes det at sætte det gamle rustikke lokale i stand. Vi valgte at bibeholde så meget vi kunne af de gamle reoler, og med viljestyrke og sammenhold, kunne Sheena åbne dørene til sin drøm.

Dette billede stammer dog fra butikkens 1. års fødselsdag, som blev fejret med manèr. Babyen er en lille ny, som en veninde venligst udlånte til fotografering. Foto: Privat.

Og med sin far i tankerne åbnede Sheena butikken SheWill den 16. juli 2019.

– Jeg føler at min far er med mig, da navnet She er de første bogstaver i mit navn og Will er hans fingeraftryk, da han hed Willy.

Så ramte Covid-19 Danmark og landet blev lukket ned. Nu var gode råd dyre, og Sheena måtte finde en udvej til at komme ud over stepperne.

– Det blev så starten på at gå “Live” på Facebook – noget jeg aldrig havde prøvet før. Og når jeg ser tilbage på de første live-udsendelser kan jeg godt se, at jeg nu er blevet bedre udrustet til opgaven. Ikke mindst grundet Cecilie, som jeg faktisk ikke kendte for lidt over et år siden. Tilfældigheder bragte os sammen, og folk, der ikke kender os, får hurtigt det indtryk ,at vi har kendt hinanden meget længe, men det er ikke tilfældet, fortæller Sheena.

– Vores venskab startede faktisk grundet en fugl, men det er en helt anden historie, fortæller Cecilie.

De 2 piger mødtes, da Cecilie en dag lagde vejen forbi butikken. Hun havde fulgt med hjemmefra i en af Sheenas live på Facebook, og valgte at lægge vejen forbi butikken.

– Vi faldt meget hurtigt i snak, og jeg nævnte for Sheena at hvis hun fik brug for hjælp, såsom en model eller en ekstra hånd, måtte hun endelig sige til. Jeg ved godt at jeg måske ikke lige har modelmål da mine hofter er lidt brede. Jeg er nok det man kan kalde den perfekte, uperfekte model. Men hos Sheena er der plads til alle – runde som tynde, ældre som yngre, handicap eller ej, så jeg sprang hurtigt ud som en af Sheenas husmodeller på Facebook.

Øverst ses Cecilie, som nu ikke kun er nabo til Sheena (nederst) men også en kær medhjælper hos SheWill. Foto: Næstved Netavis.

Trods 14 års aldersforskel blev de to piger meget hurtigt veninder. Udover at de er naboer, har Cecilies kæreste Sebastian og Sheenas mand, Dennis også fundet sammenholdet i byen som helt enestående.

– Når drengede f.eks. går til fodbold i vores lokale boldklub, ja så er vi piger samlet hos SheWill, og så går vi live på Facebook, fortæller Cecilie, med et smil på læben.

SheWill er også samlingspunkt for sjove events for børn.

– Her på fredag, den 29. oktober  holder vi Halloween i butikken med længere åbningstid. Her er alle børn er velkommen til at komme og skære græskarhoveder, som vi har fået lov til at hente i BonBon-land. Det eneste de skal er blot at selv medbringe redskaber. Der vil være snacks, lidt til ganen, både voksne og børn samt butikken vil være uhyggeligt pyntet, med nogle gode tilbud.

– Jeg håber at vi får en fantastisk fredag i butikken. Alle vores naboer er så positive og jeg føler mig heldig. Jeg er så taknemmelig for en ubeskrivelig støtte og opbakning fra de lokale. På grund af min familie, naboer, en trofast kundekreds, og et fantastisk frivillig team omkring mig, er jeg nu husmor, mor, kone, og butiksindehaver, afslutter en meget glad Sheena Larsen.

Adresse:

SheWill.
Søledsvej 22
4684 Toksværd

Du finder SheWill på Facebook HER

Kommentarer