Næstved By

Radiografuddannelsen kommer til Næstved og styrker sundhedsuddannelserne

Som noget helt nyt bliver det fremover muligt at uddanne sig som radiograf i Næstved. Regeringen har netop offentliggjort deres udspil for udflytning af studiepladser fra de store byer til de mindre byer. Samtidig oprettes der nye studiepladser i provinsen – herunder en radiografuddannelse i Næstved.

Af udspillet fremgår det, at der kommer nye studiepladser til Næstved, hvor det fremover bliver muligt at uddanne sig som radiograf. Næstved bliver derfor det første sted i Region Sjælland, hvor man kan tage radiografuddannelsen.

Den nye uddannelse kommer til at ligge på Professionshøjskolen Absalon.

Borgmester Carsten Rasmussen er begejstret for nyheden:
– Jeg er utroligt glad for, at sundhedsuddannelserne i Næstved bliver styrket med yderligere en uddannelse. Det giver en endnu bredere palette af uddannelsesmuligheder for de unge, når uddannelsen også kan gennemføres her i regionen. Samtidig kommer det rigtig mange borgere til gode, når vi uddanner flere radiografer, som på sigt kan være med til at mindske ventetiderne på sygehusene.

Fakta om radiografuddannelsen
Radiografuddannelsen er en professionsbachelor, som varer 3,5 år. Uddannelsen veksler mellem undervisning og praktik.
Radiografer arbejder med højteknologi på sygehusenes røntgenafdelinger. En radiograf kan udføre røntgenundersøgelser og scanninger samt foretage behandlinger af patienter – fx strålebehandling.

Mange sundhedsuddannelser i Næstved
Radiografuddannelsen bliver det nye skud på stammen over sundhedsuddannelser i Næstved:
Bioanalytiker
Ergoterapeut
Ernæringsassistent
Fysioterapeut
Radiograf
Social- og sundhedsassistent
Social- og sundhedshjælper
Sundhedsadministrativ koordinator
Sygeplejerske
Tandklinikassistent

Kommentarer