Næstved By

Oplandsbyer inviteres som medvirkende til International Maskefestival

Se længere nede i artiklen hvem der gemmer sig bag maskerne.

International Maskefestival 2017 indbyder alle interesserede fra midtby og opland til spændende workshops og deltagelse ved maskefestivalen i Næstved den 15. – 16. september. 

Skrevet af Birgitte Grejsen Møs.

Den første rigtige Internationale Maskefestival Næstved præsenterer er et storslået program i dagene 15. og 16. september 2017.

– Vi er tidligt ude, men vi ønsker at gøre alle borgere opmærksom på at man aktivt kan deltage, fortæller kulturcenterleder John Nørbjerg. Han forsætter

– Det er ikke kun i Næstved by, men i alle vores mindre byer rundt om i kommunen der er små teatergrupper eller lignende, og de er velkommen til eventet som løber over 2 dage i Næstveds gader samt på Lave Ridebane på Grønnegades Kaserne.

Ingen tvivl om at koordinator Helge Jørgensen får nok at se til i løbet af perioden op til maskefestivalen.

– Sidste år var der en lille forløber i Næstved for Maskefestivalen, men i år bliver eventet meget større med deltagelse fra bl.a. New Zealand , Rusland, Korea, Italien og England. Han forsætter

– Maskefestivalen løber over 2 dage, og der bliver nok at se på for både for børn og voksne. Næstveds gader bliver inddraget, og Lave Ridebane på Grønnegades Kaserne bliver omdannet til en lysende landsby hvor pileflet, masker og lys bliver en del af den illusion som man kan opleve.

Artikel forsætter under foto.

Maskefestival2.
Koordinator for den Internationale Maskefestival Helge Jørgensen med sin egen maske som forøvrigt er opbygget om hans eget ansigt. Foto Næstved Netavis.

Den Internationale Maskefestival vil koste ca. 1. mill, og der er søgt sponsorer og fonde til at dække udgifterne.

– Det er klart at sådan en festival ikke er gratis, siger John Nørbjerg og forsætter

– Kulturcentret er medspiller i projektet, hvor vi stiller lokaler til rådighed samt der vil komme nogle billetindtægter fra teaterforestillinger. Men der skal også være penge til de udlandske grupper mht. bespisning, overnatning m.m. da de jo ikke er gratis at få til Næstved, så vi arbejder stadigvæk på at få økonomien på plads.

Artikel forsætter under foto

Maskefestival3.
Tv. Børnekulturkonsulent Katrine Gjesing, betyrelsesmedlem i Maskefestivalden Pernille Egholm, Event koordinator elev Monica Hermann, samt kulturcenterleder John Nørbjerg glæder sig til efterårets Internationale Maskefestival. Foto Næstved Netavis.

Mens de professionelle arbejder videre med det storslåede program vil Maskefestivalen gerne inddrage og involvere alle, både teatergrupper, børnehaver, ungdomsforeninger, familier m.m. til at deltage.

En hel måned før festivalen løber af stablen, bliver der lavet workshops i Gl. Ridehus, og der vil komme meget mere info om dette senere på sommeren.

Allerede nu tegner det sig til at blive en oplevelse både for voksne og børn og både John Nørbjerg og Helge Jørgensen håber at maskefestivalen bliver en tilbagevendende begivenhed og tradition for Næstved By.

Henvendelse for mere info send mail til:
kontakt@maskefestival.dk
eller
jonor@naestved.dk

 

 

Kommentarer