Næstved By

Næstved Svømmeklub besejrer Svøm Slagelse Korsør i Dual Meet

Se billedserie

Næstved Svømmeklub har været i direkte svømmeduel mod Svøm Slagelse Korsør over 3 enkeltvise stævnedage i løbet af september, oktober og sidste gang lørdag d. 14. november.

Svømmeduellen kaldes også Dual Meet, og grundet COVID-19 er Dual Meet ved at finde sit indpas i dansk svømmesport, da forsamlingsforbudet gør, at der ikke kan afholdes de normale stævner med 200 – 500 deltagende svømmere.
Dual Meet er et holdkoncept, hvor svømmerne svømmer om point til holdet, afhængig af svømmernes placering i de enkelte løb.

Til hvert enkelt svømmeafsnit har der kun måtte være 50 personer i svømmehallen, hvilket er inkl. officials og trænere.

Endvidere har der været COVID-19 retningslinjer fra Dansk Svømme Union, så der bl.a. kun har været 4 svømmere i bassinet af gangen, opdeling af svømmerne i klubafsnit med stor afstand imellem og endvidere ensretning rundt om bassinet.

Derfor har Dual Meet mellem Næstved Svømmeklub og Svøm Slagelse Korsør været opdelt i 3 stævneafsnit på hver enkelt stævnedag, så Junior/Senior svømmerne svømmede det 1. afsnit fra morgenstunden, årgangs svømmerne svømmede 2. afsnit ved frokosttid, og børne svømmerne svømmede 3. afsnit om eftermiddagen.

Selve point konceptet blev kun svømmet og udregnet hos Junior/Senior, hvorimod Årgang og Børn svømmede imod hinanden for at opnå gode tider og personlige rekorder.

Næstved Svømmeklubs Junior/Senior havde vundet de 2 første stævnedage med 248 – 228 i september og med 245 – 242 i oktober, hvor Dual Meet blev afholdt i Næstved Svømmehal.
Næstved Svømmeklub havde derfor en føring på 23 point, inden sidste og afgørende duel i lørdags, der blev afholdt i Korsør Svømmehal.

Lige så spændende, som de 2 første stævnedage havde været, lige så spændende blev det også i lørdags.
På bare 1,5 time skulle der denne gang duelleres i 100 ryg, 100 bryst, 400 fri, 100 IM, 200 fly, 50 fri, 100 fri, 200 IM og til sidst holdkappen 4 x 50 IM Mix. Svøm Slagelse Korsør var længe foran, men til sidst tog Næstved Svømmeklub de fleste point, så de også på 3. stævnedag hev sejren hjem med 248 – 242, så den samlede sejr blev på 741 – 712.

Til de 3 stævnedage har svømmerne leveret et super godt indtryk, og de har virkelig vist teamspirit og vindermentalitet, hvilket har udmøntet sig i et hav af PR. Endvidere opnåede flere Junior og Årgangs svømmere kravtider til ØST, samt til Danske Mesterskaber (DM) på både kort- og langbane.

Næstved Svømmeklubs Cheftræner, Mads Maj, siger: “Det har været rigtig godt, at vi kunne afholde stævne sammen med Svøm Slagelse Korsør her i Corona-tiden. Vi kan tage rigtig mange positive ting med videre til næste år, hvor vi forhåbentlig kan afholde endnu flere stævner med andre klubber.

Svømmerne har udviklet sig meget – både teknisk, men også mentalt. De har taget rigtig godt imod den nye træning, og de arbejder utrolig hårdt. Der er helt sikkert mange i klubben, som nok skal kunne blive rigtig gode i fremtiden”.

Kommende stævner for Næstved Svømmeklub bliver d. 4. og d. 6. december, hvor de internt afholder Regionale Årgangs Mesterskaber og Regionale Børne Mesterskaber for egne svømmere, der denne gang bliver afholdt på denne alternative måde, grundet COVID-19.

I samme uge og weekend har Næstved Svømmeklub 4 Junior svømmere med til Danske Junior Mesterskaber (DJM) på kortbane, hvor Frederikke Bjerregaard (2005) og Freja Juul (2006) skal repræsentere Næstved Svømmeklubs farver fra d. 3. – 6. december i Greve og det samme gør sig gældende for Lucas Jul Pedersen (2003) og August Høy (2005) fra d. 5. – 8. december i Aarhus.

Billede 1: Junior/Senior holdet
Billede 2: Årgangs holdet
Billede 3: Børne holdet

Dette er en foreningsnyhed indsendt af Christian Jakobsen fra Næstved Svømmeklub. Du kan også indsende nyheder under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer