Næstved By

Fordobling af antal kommunalt ansatte placeret uden for Næstved by?

Skrevet af: Christian v. Benzon

Tak til De konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance for deres fælles program (12.8.) for decentralisering af kommunens indsats for borgerne i det, der med charmerende udtryk kaldes “yderområderne” og “satellitbyer”. Programmet indeholder en lang række overskrifter om hvad, partierne vil gøre. Det er svært at være uenig, ikke mindst når man, som jeg, siden 1986 har boet bl.a. i Tybjerglille Bakker, Fensmark og Karrebæk/Karrebæksminde og oplevet verden uden for Næstved by.

Dog synes jeg, at der mangler nogle ord om HVORDAN decentraliseringen tænkes ført ud i livet – altså ud i den virkelig verden. Lad mig tage dette eksempel fra programmet: “En mere synlig borgerservice tæt på borgerne. Antallet af kommunale medarbejdere, der er placeret uden for Næstved by skal fordobles.”

I dag er der jo mange af kommunens ansatte, som udfører service for borgerne, der har deres daglige arbejdssted uden for Næstved by. Det gælder for eksempel for skolerne, børneinstitutionerne, dagplejerne, hjemmeplejen og ældrecentre. Disse er spredt rundt omkring i kommunen og ligger jo ikke kun i Næstved by. Skal antallet af ansatte her fordobles? Skal betjeningen af borgere fra Næstved så flyttes ud? Eller hvad?

Mener de tre partier derimod, at der skal oprettes og bemandes kommunale administrationshuse i kommunens mindre bycentre (fx Fuglebjerg, Karrebæksminde, Fensmark, Herlufmagle, Glumsø, Tappernøje mv), så der her skal være mini-jobcenter, mini-teknisk forvaltning, mini-socialforvaltning, mini-børneforvaltning osv? I givet fald da en spændende idé. Men kan ideen overhovedet gennemføres i praksis? Hvad skal der til? Og hvad koster det og hvor kommer pengene fra?

Jeg håber, at K, NB og LA vil løfte sløret for hvordan og hvorledes visionen om fordobling af antallet kommunalt ansatte uden for Næstved tænkes virkeliggjort. Venter spændt.

Christian v.Benzon
Jurist
Byrådskandidat (S)
Mikkelhøj 84
4736 Karrebæksminde

Dette er et læserbrev indsendt af Christian v. Benzon. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer