Fællesspisning med historisk vinkel
Onsdag den 18. oktober kl. 18.30-21.30 inviterer Næstved Bibliotek og Restaurant B-Spis på en historisk fællesspisning med besøg af madhistoriker Bettina Buhl.
Vi byder velkommen til en ny omgang Fællesspisning på Restaurant B-Spis. Dette arrangement handler om fortid, når vi får besøg af madhistoriker og museumsinspektør Bettina Buhl-Blæsild fra Det Grønne Museum, Madens Hus. Foredraget kommer bag om måltidets kulturhistorie i Danmark – råvarerne, tilberedningen og serveringen gennem tiderne. Vi skal i køkkenet, i haven, på marken, og selvfølgelig skal vi have et spændende kig på de ældste danske kogebøger.
Det danske måltid i 15.000 år
Bettina er forfatter til talrige artikler om den danske madhistorie og til bøgerne ”Historien om danskernes mad i 15.000 år”, ”Danskernes småkager – et småkageleksikon”, ”Sovs skal der til – opskrifter og historie”, ”Badehotellets kogebog”, ”Rug og rugbrød”, ”Æbler – klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie”, samt en madhistorisk bogserie for børn. Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer om mad. Hun er idémager og kreativ udvikler til flere madhistoriske udstillinger og events og er desuden en ivrig foredragsholder. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger.
3-retters menu
I samarbejde med køkkenchef Simon Langkjær er der sammensat en lækker 3-retters menu, som tager os tilbage i tiden og lader os udforske tilgangen til råvarer og mad. Simon er kreativ og lægger sit eget tvist på menuen.
Arrangementet finder sted på B-Spis på Sct. Peders Kirkeplads 9 i Næstved. Det er onsdag den 18. oktober kl. 18.30-21.30. Billetter købes på www.naesbib.dk senest den 15. oktober ved midnat. Prisen er 525,- kr. Med i prisen får man et spændende foredrag, 3 retter fra B-Spis, 1 glas vin/vand/øl og vi slutter af med en kop kaffe/te.
Der er mulighed for at tilkøbe drikkevarer undervejs. Hold øje med hjemmesiden for offentliggørelse af menuen.
Kommentarer