Debat og politik

En masse tiltag og en ny charmeoffensiv skal lokke flere til bymidten i Næstved

Skrevet af: Evals Gruevski

For et par uger siden kunne man læse i Sjællandske, at 150 butikker i Næstved får større eksponering i Sjællandske Medier. Der er indgået en aftale med Næstved Cityforening og Sjællandske Medier, og det er helt fantastisk og godt nyt. Det vil være med til at styrke butikslivet og Næstved som helhed.
Siden foråret har Cityforeningen sat gang i en masse tiltag og ideer. Om jeg læser Sjællandske, Netavisen eller Ugeavisen Næstved har Cityforeningen åbnet op for flere aktiviteter end nogensinde før. Jeg kan ikke huske, hvornår der sidst er sket så meget, som der sker for tiden. Kæmpe ros fra mig. Og bliv endelig ved med det. Jeg er også glad for, at politikerne i Næstved Byråd bakker op om Cityforeningen.
Nu har Næstved Cityforening lavet et strategisk samarbejde, der vil styrke butikslivet for de i alt 150 butikker, der er medlem af cityforeningen. Det tættere samarbejde mellem cityforeningen og Sjællandske Medier betyder, at den nye markedsføringsaftale kommer alle citymedlemmer til gavn. Foliering af tomme butiksvinduer, markedsdage på torvet, de fire årlige citynætter, street food på Grønnegade samt en sommerudsmykning på Axeltorv, hvor der er sand, palmer, hængekøjer, strandstole, legeredskaber til børnene samt en bar til de voksne, er blot nogle af de events og aktiviteter, der er skabt til glæde for borgere og medlemmer. Og jeg kunne blive ved. Og selvfølgelig ikke at forglemme julen, påsken og Halloween, som er aktiviteter for børn. Derudover debuterer høstfesten på torvet til citynatten den 1. september. Samarbejdet kommer til at styrke indsatsen, der skal gøre bymidten levende og attraktiv.
Men grunden til, at jeg nødt til at gribe pennen, var, at Næstved Cityforening arbejder lige nu hårdt på at få en udendørs skøjtebane på Axeltorv til næste vinter. Jeg er blevet så gammel, så jeg kan huske, at der for mange år siden lå en udendørs skøjtebane på Høje Plads på Grønnegades Kaserne, men jeg er så ikke klar over, hvorfor den blev lukket ned igen. Jeg husker dog, at den var temmelig populær. Det bliver forhåbentlig igen en mulighed at få skabt en isskøjebane, hvis Næstved Cityforening kan finde sponsorer, der kan gøre drømme om en isskøjtebane midt i byen til en realitet. Det vil nok være en af de største projekter, som cityforeningen kommer til at arbejde med i år. Skøjtebaner rundt omkring i andre byer er mega meget populære og med til at skabe liv i bymidten. Se bare på Esbjerg, som har haft en skøjtebane i rigtig mange år. Det vil gavne fællesskabet og sætte Næstved Kommune på Danmarkskortet.
Jeg ønsker Næstved Cityforening held og lykke. Og godt initiativ og godt arbejde.

Dette er et læserbrev indsendt af Evals Gruevski. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer