Rønnebæk

Drømmeagtige scenarier på Rønnebæksholm

Fabelagtige væsener, symbolfyldte landskaber og abstrakte opstillinger – det er et fantastisk og farvefyldt univers, der åbner sig på Rønnebæksholm, når kunstneren Fie Norsker folder sin verden ud i udstillingen RIVERS END. Der er fernisering lørdag den 30. september kl. 13 og alle er velkomne.

Udstillingen bliver et bombardement af sanseindtryk. Foruden de finurlige og eventyrlige fortællinger, værkerne folder ud, indeholder den også værker udført i både akvarel, maleri, tegning og keramik. Fie Norsker har tildelt hvert udstillingsrum sin særegne farve, som tager udgangspunkt i det univers, hun arbejder i.

– Det betyder, at væggene faktisk indgår i et samspil med mine værker og er med til at skabe en ramme og et rum for fortællingerne, siger hun.

Det bliver også en udstilling, hvor værkerne ikke blot bliver på vægge og er pænt opsat på sokler, fordi Fie Norsker skaber en række stedsspecifikke installationer, i form af portaler og opsatser, som hun lader vokse ud fra vægge og døråbninger på Rønnebæksholm. Motiverne findes også i Fie Norskers akvareller og malerier og vil altså på udstillingen også være rumligt til stede.

Fie Norsker er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006 og er efterhånden blevet en vigtig del af den danske kunstscene med sin personlige, både underfundige og alvorlige stil. Hendes praksis bygger både på den danske tradition for ekspressivt landskabsmaleri med reference til en kunstner som J.F. Willumsen og knytter tråde til Hieronymus Boschs fabulerende fortællestil, såvel som til populærkultur og religiøse symboler.  Udstillingen RIVERS END er Fie Norskers største soloudstilling til dato.

– Jeg betragter mine værker som fremmaninger og konkretiseringer af indre landskaber, der ikke følger gængse normer for sammenhænge og strukturer. Jeg henter lige såvel inspiration i Hieronymus Boschs detaljerede og mareridtsagtige universer fra starten af 1500-tallet, som i tegneseriers tosserier og manglende regelsæt. Det vigtige for mig er fortællingen, og hvordan en indre logik kan opstå i umiddelbart absurde verdener. For mig er mediet underordnet, jeg arbejder for så vidt med det samme, hvad end værket er et maleri, en akvarel, en tegning eller en skulptur, for det er fortællingen, der er den røde tråd, siger Fie Norsker

Kommentarer