Erhverv

Målrettet arbejde med bæredygtighed kan blive en gevinst for virksomheder

Direktør i Næstved Erhverv Rasmus Holst-Sørensen. Pressefoto

Det, at arbejde målrettet og strategisk med bæredygtighed, er ikke i modsætning til dét at skabe en konkurrencedygtig virksomhed, mener man hos Næstved Erhverv, som nu sætter fokus på bæredygtig konkurrencekraft.

En undersøgelse fra Dansk Erhverv, der udkom i december 2023, viser, at langt de fleste af de adspurgte virksomheder, som arbejder med CSR og bæredygtighed, oplever positive gevinster af indsatsen.

Hos Næstved Erhverv deler man holdningen. Derfor udbyder Næstved Erhverv i samarbejde med Sparekassen Sjælland-Fyn nu et kursusforløb med fokus på bæredygtig konkurrencekraft.

– Det er vigtigt, at de lokale virksomheder kommer godt i gang med at arbejde strategisk med bæredygtighed – ikke kun for miljøets, men også for deres egen skyld, siger direktør i Næstved Erhverv Rasmus Holst-Sørensen.

Det, at arbejde målrettet og strategisk med bæredygtighed, er ikke i modsætning til dét at skabe en konkurrencedygtig virksomhed. Tværtimod’ mener Rasmus Holst-Sørensen:

– Det er vigtigt at ændre den opfattelse, siger han.

Flere positive effekter

Dansk Erhvervs undersøgelse ‘Alle Ombord’, hvor organisationen har spurgt de af egne medlemsvirksomheder, der arbejder med mindst én indsats inden for CSR og bæredygtighed, giver et entydig svar: Hele 74 procent af de adspurgte siger, at har oplevet positive gevinster af deres indsats. To ud af tre virksomheder oplever, at arbejdet med CSR og bæredygtighed forbedrer deres omdømme som virksomhed. Fire ud af ti af de adspurgte mener, at indsatsen bidrager til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere. Og hver tredje oplever, at det giver virksomheden en konkurrencemæssig fordel. Det er blot nogle af de positive effekter.

– Men det er ikke bare ligetil at adressere bæredygtighed-dagsordenen som virksomhed, påpeger Rasmus Holst-Sørensen:

– Der er et stigende antal lovkrav, som gør det komplekst. Derfor har vi i samarbejde med Sparekassen Sjælland-Fyn strikket et kursusforløb sammen, som kan hjælpe virksomhederne i Næstved godt i gang, siger han og uddyber:

– Over tre kursusgange tilbyder vi således de lokale virksomheder workshops om, hvordan man laver en handleplan for bæredygtighedstiltag, hvordan man arbejder med ESG-rapportering og, hvordan man kan kommunikere sine tiltag uden at blive anklaget for greenwashing.

Første kursusdag er den 29. maj, og det er muligt at læse mere om Næstved Erhvervs kursusforløb ‘Bæredygtig konkurrencekraft’ på hjemmesiden naestvederhverv.dk

Samtlige resultater fra Dansk Industris analyse ‘Alle ombord’ kan tilgås her.

 

Kommentarer