Næstved By

Der sker meget på Nødhjælpsdepotet!

Se billedserie Skolemøblerne i brug.

Skrevet af: Palle Lorentzen

Måske kender du ikke Nødhjælpsdepotet på Rønnebæksholm?
Vi er ikke folk, der larmer meget, der er ikke noget stort budget eller særlig fine forhold. Det ligger diskret gemt i en gammel lade på Rønnebæksholm bag nogle afskallede porte. Men hver mandag og tirsdag kommer en række gode folk og arbejder frivilligt med at sortere og reparere brugt hospitalsudstyr, skolemøbler, cykler, sortere tøj og snakke med hinanden. Det er frivilligt arbejde og det betyder meget for dem, der deltager, men også for de steder og mennesker, der modtager ting fra depotet. Der er folk med mange forskellige håndværk og evner. Og der er altid plads til flere.

Vi sender det meste i containere til ”fattige lande” mest i Afrika, men vi har også sendt andre steder hen. Vi får støtte fra Udenrigsministeriet til at reparere tingene og til at betale fragt. Det hedder ”Genbrug Til Syd” og her sender vi mængder af skolemøbler, sportsudstyr, cykler og andre brugte ting afsted til et nyt liv. Vi har også samarbejde med nogle private organisationer, der betaler for fragt af andre containere. Når containerne kommer frem til modtagerne, så får vi billeder, der viser hvordan tingene bliver brugt – og dette er en stor glæde for dem, der har haft tingene i hænderne på depotet.

Vi får vores ”varer” fra både offentlige og private. Når der for eksempel udskiftes borde og stole på en skole i Næstved, så kan langt de fleste bruges igen i Afrika, hvor børnene mange steder ikke har borde og stole i forvejen. Det, der ikke duer her i Danmark, er meget bedre end det, de har. Alle ting bliver gennemgået og sorteret og repareret, hvis det er nødvendigt. Alt det går de frivillige og arbejder med mandag og tirsdag formiddag. Der drikkes selvfølgelig også kaffe og hygges.

Pakning af containere
Pakning af containere er hårdt arbejde. Der skal så meget som muligt med og det skal pakkes, så det ikke rasler rundt under transporten – og det skal tælles og skrives op til toldmyndighederne. Alting skal registreres, containeren bliver forseglet og kørt på lastbil, sejlet på skib og flyttet i havneområdet før den kommer frem til modtageren.

De fleste af os kender kun containere som de store firkantede kasser, lastbilerne kører rundt med og skibene sejler med og vi har aldrig været inde i en. Jeg kan fortælle, at den er stor, mørk og det larmer inde i den. Når der så puttes 72 skoleborde, 140 skolestole, små 30 reoler og paller med hospitalstøj og ca 100 pakker sportsudstyr, plus lidt cykler og nogle kontormøbler ind, så er det hårdt arbejde! Der skal tænkes, tingene skal pakkes og stables og mases ind! Godt med stærke unge kræfter og erfarne folk i en god blanding.

De tre sidste lørdage er brugt på at pakke containere: til Guinea-Bissau, til Gambia og til Senegal. Hver gang er der kommet frivillige fra hele landet for at give en hånd med. Da vi pakkede containeren til Guinea-Bissau talte vi op og fandt ud af, at vi var mennesker fra syv forskellige lande, der arbejdede sammen om opgaven, ganske uden løn, men med masser af højt humør.

Vi har lavet en lille video og nogle billeder fra den lørdag, dem vil vi gerne dele med alle andre, fordi vi er stolte af arbejdet på Nødhjælpsdepotet og af de mange frivillige, der kommer. Både dem, der er på Depotet i hverdagene og dem, der kommer og pakker.

Man kan se mere på vores facebook side: https://www.facebook.com/danishreliefgroup.dk

Billede 5: Container GTS 20 89 er pakket til Guinea-Bissau.
Billede 6: Masser af fodbolde.

Dette er en foreningsnyhed indsendt af Palle Lorentzen fra Palle Lorentzen. Du kan også indsende nyheder under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer