Næstved By

Debat: Vi opretter eget vikarbureau

Region Sjælland bruger flere og flere penge på at hyre vikarer fra eksterne vikarbureauer og den udvikling skal vi have vendt.

 

Indlæg skrevet af John Wennerwald, Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

 

Vi opretter derfor i lighed med Region Hovedstaden, et vikarbureau som vil spare os penge, skabe mere sammenhæng og løfte kvaliteten.

 

Regionsrådet i Region Sjælland har derfor vedtaget at oprette et vikarbureau for sygeplejersker, sosu-assistenter og –hjælpere. Vikarbureauet skal pr. 1. september 2019 sørge for vikardækning til alle regionens sygehuse.

 

Alle os som har været indlagt på et sygehus, har oplevet at møde en dygtig vikar, som ikke har sin vante gang på afdelingen. Det er selvfølgelig godt, at der var en vikar til rådighed som erstattede en fastansat. Ulempen er dog, at vikaren ikke har rutine i afdelingens aktiviteter og den fysiske lokalitet. Den slags udfordringer kommer vi væk fra ved at benytte egne vikarer.

 

Forventningen er også, at egne vikarer får interesse for fastansættelse.

 

Region Hovedstaden har på tre år, reduceret udgifterne fra 687 mio. kr. til 224 mio. kr. ved samme øvelse. Ved siden af en sammenhængende patientoplevelse er der god økonomi i et vikarbureau.

 

 

 

Kommentarer