Næstved By

Debat: Lidt mere sjællandsk bonderøv på Christiansborg

Jeg er født i Næstved, på Sjælland. Jeg er opvokset på Stevns, på Sjælland. Jeg har boet og været folkevalgt i Køge i 10 år, på Sjælland. Og nu stiller jeg op til Folketinget, på Sjælland.

Skrevet af Mads Andersen, Folketingskandidat på Sjælland, Det Konservative Folkeparti

Det tror jeg nu også at der er behov for. Sådan, lidt mere sjællandsk bonderøv.

Der er 4 statuer i Folketingssalen på Christiansborg – en fisker, en håndværker, en købmand og en bonde. Meningen med disse 4 statuer er, at de skal minde folketingsmedlemmerne på talerstolen om, hvem de repræsenterer. Folket. Det synes jeg faktisk er meget smukt. Men en gang imellem føles det lidt som om, at dem som er valgt på Christiansborg i dag afspejler to andre statuer: En jyde og en statskundskabsstuderende.

Der er behov for friske kræfter på Christiansborg. Folk som har været ude og prøve virkeligheden udenfor slotsholmene. Et job i det private, et job i det offentlige, haft ansvaret for 20 børn på en børnehavestue, løbet solen sort på gangene på et sygehus, været presset til at arbejde langt over i en privat virksomhed, boet steder hvor mobilsignal mere var en undtagelse end en regel, haft 20 km. til nærmeste offentlige transport og måske også været valgt til et byråd eller en kommunalbestyrelse først.

Det tror jeg faktisk ville være sundt. JA, vi sjællændere vil gerne tage offentlig transport, men der er altså bare lokalområder hvor det er meget svært. Og derfor har behov for veje til bilerne. JA, vi sjællændere vil gerne etablere virksomheder og skabe vækst ude lokalt, men det gør det ikke nemmere at bruge den sjællandske jord, når København udbygges med kunstige øer. Og JA, vi vil gerne uddanne og kompetenceudvikle os, men 80 % af alle uddannelsesmuligheder på Sjælland ligger i København.

Hvis du vil have en sjællænder, som siger sin mening og gør det på Sjællands, så er jeg klar til at repræsentere dig på Christiansborg.

 

Kommentarer