Næstved By

Byttemarked Næstved: Dyt, dyt, ska’ vi byt’?

Byt dig til ”nyt” på Næstved Byttemarked. Foto: Lisbeth Nielsen

Lørdag den 26. marts fra kl. 10-13 bliver der endnu engang afholdt byttemarked i Salen på Næstved Bibliotek, hvor du kan bytte dig til ”nyt”. Med konceptet “giv hvad du har, tag hvad du kan bruge”.

Måske tænker du, hvad er et byttemarked. Og hvordan foregår det?

Byttemarked er en hyggelig, gratis og miljøvenlig begivenhed, hvor du gratis kan bytte til ”nyt”. Og, hvor du kan være med til at gavne miljøet ved at udnytte de ressourcer, vi er omgivet af i hverdagen.

Giv, hvad du har – tag, hvad du kan bruge

Din ”adgangsbillet” for at deltage er, at du selv medbringer ting og tøj, der stadig er i fin stand og har en værdi for andre. Derfor tages der ikke imod tøj med pletter/huller, køkkenting, der mangler en dims og udtrådte sko mv. Du skal selv fordele dine medbragte ting i de rette kategorier og derefter kan du gå på opdagelse på byttemarkedet, og gratis tage de ting med hjem, som andre byttere har medbragt. Det kan være godt at mærke efter og tænke: ”tager jeg det, fordi det er gratis, eller fordi det er noget, jeg rent faktisk kan bruge”, siger Cecilie, som står bag Facobook gruppen “Byttemarked – Sydsjælland og øerne” og arrangør af byttemarkederne på Næstved bibliotek.

Du kan medbringe ALT. Så længe det er brugbart for andre, er det kun fantasien, der sætter grænser. Medbring eksempelvis påskepynt, nu vi nærmer os påsken, tøj, dit barn er vokset ud af, som stadig er i god stand. Det kan også være pyntegenstande, som bare står og samler støv, som kan komme til sin ret og bringe glæde hos en anden. Derudover vil de almindelige kategorier som babyudstyr, legetøj, spil, tøj, sko, nips, køkkenting, boligting, småt tidssvarende elektronik, smykker, makeup/cremer, der er i orden, potteplanter og frugt fra haven mm. også kunne medbringes.

Den eneste begrænsning er, at det skal være ting, man kan bære hjem i poser, fx en stor pose med lynlås/blå Ikea pose. Derfor modtager vi ikke store møbler og gamle TV, som skal afleveres på en genbrugsstation.

Find ting til din egen husstand og evt. et par gaver

Som udgangspunkt kan du tage alt det, du kan bruge. Det er altid et skøn, og i sidste ende er det arrangøren, der sætter en grænse, hvis enkelte tager rigtig meget. Du må tage til din egen husstand og evt. et par ting til gaver, men tingene fra byttemarkedet, er IKKE til videre salg. Og hamstring accepteres ikke! Medbring fx en stor pose med lynlås, eller en af de blå Ikea poser – når den er fyldt, så har du sikkert fået nok med hjem.

Ekstra hænder er velkomne

Byttemarkedet er drevet af frivillige i samarbejde med Næstved Bibliotek. Der kan altid bruges ekstra hænder til at byde velkommen, holde orden og rydde op på selve dagen. Læs mere på Facebook i gruppen: ”Byttemarked Sydsjælland og øerne” og på byttemarked.nu

Byttemarkedet i Næstved afholdes lørdag den 26. marts fra kl. 10.00-13.00 i Salen på Næstved Bibliotek (er på 1. sal, men der er elevator). Og det, der bliver i overskud, bliver afhentet af en af Næstveds lokale genbrugsbutikker.

Kommentarer