Næstved By

Viktors amerikanske drøm

Se billedserie Den amerikanske drøm kan blive virkelighed for Viktor Rasmussen. Foto: Næsted Vikings

18-årige Viktor Rasmussen fra Næstved Vikings tog i går til Miami i USA, hvor der afholdes en stor testsamling over tre dage i amerikansk football.

​- Det er en meget spændende mulighed, jeg har fået for at vise, hvad jeg kan overfor en række amerikanske coaches, fortæller Viktor Rasmussen.

Til samlingen Podyum Preps All-American Bowl, der afvikles på St. Thomas University, er inviteret omkring 60 spillere fra ni forskellige lande.

– For et halvt år siden var der ikke mange, der kendte mig, så det hele er gået rigtig stærkt. Med min højde på 196 cm. og vægt på 129 kg. passer jeg godt til det offensive spil. På det danske U19 landshold, er min spilleposition guard. Det er en offensiv position, der skal beskytte quarterbacken i angrebene, fortæller han.

– Min størrelse og fysik passer ret godt til offensiven, fortæller Viktor videre. Her om vinteren træner jeg to gange om ugen i Næstved Vikings, og så kommer der styrketræning tre gange om ugen oveni. I vinterperioden træner vi indendørs på kunstgræsbanen i Maglemølle Storhallen, og det er en meget stor fordel, siger Viktor Rasmussen.

– Landsholdet sørger for mine træningsprogrammer til styrketræningen, så den unge Næstved-spiller føler sig godt klædt på til testsamlingen i USA.

– Mit mål med at deltage i samlingen er selvfølgelig at vise, hvad jeg kan, og så er det min drøm at kunne spille på et universitetshold i USA i løbet af nogle få år. Den amerikanske mentalitet ligger godt til mig, fortæller han.

– Man må så også erkende, at der er ingen amerikanske trænere, der lige kommer til Danmark for at se på nye spillere til deres hold. Så må man selv prøve at gøre sig bemærket. Der er coaches og talentspejdere fra mindst syv universitetshold, der kommer og kigger ved samlingen i Miami, fortæller Viktor Rasmussen.

Til næste år er et af de helt store mål deltagelsen i EM. Viktor Rasmussen har endnu en sæson i U19, inden seniorrækken venter.

Dette er en foreningsnyhed indsendt af Jan Christensen fra Viktor Rasmussen / Næstved Vikings. Du kan også indsende nyheder under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer