Magaxin

Udform en lejekontrakt med styr på tingene

Artiklen er sponsoreret.

Er du udlejer? Der er rigtig mange ting at holde styr på, når man administrerer boliger. Hvis du har flere, der udlejes, har du med garanti styr på dine ting, for det er noget, der skal gøres hele tiden, og administrationen skal være i top. Hvis du til gengæld ikke tidligere har stået for meget i den stil, kan det være rigtigt svært at få til at gå op.

En af de ting, der skal være styr på, er lejekontrakten. Her kan det være rart at have en form for skabelon, så du ved, hvad den skal indeholde. Se en skabelon til lejekontrakt her, så du enten kan bruge den direkte eller få inspiration fra den. Det gør i hvert fald, at chancen for, at du har alt det rette med i din lejekontrakt, bliver noget større. Det mindsker risikoen for fejl og for, at du pludselig står i en ærgerlig situation.

Må man lave sin egen lejekontrakt?

Måske du har tænkt, at du selv kan lave en lejekontrakt, og at det blot skal stå de ting, du finder relevante – men sådan er det desværre ikke. Indenrigsministeriet har en udgave af lejekontrakter, der skal overholdes, så det er den udgave, du skal bruge. Den seneste er 2023-udgaven, så det er den, du skal bruge, når der skal udfærdiges en lejekontrakt. Udgaverne opdateres ikke hvert eneste år, så vær opmærksom på, hvornår den seneste udgave er udgivet.

Hvis du står med boliginvesteringer og mange udlejninger, kan det være en fordel for dig at tage kurser i netop boligadministration. Her er også kurser med fokus på netop lejekontrakten, blandt andet hos Danske Udlejere, som er en organisation, du nemt kan blive medlem af – og det kan vise sig at betale sig, når du får adgang til viden, der er relevant for dig og de boliger, du udlejer.

Kommentarer