Næstved By

Turen gennem SydkystDanmark

”Turen gennem SydkystDanmark blev flottere end vi havde regnet med …”

Møns Klint, Præstø Fjord og Elmelunde Kirke set fra helikopterperspektiv. Cykelryttere, der er tæt på at køre i grøften ved Klinteskoven. En sportskommentator, der har tid til at fortælle om både Dark Sky på Møn, Nyord og Gavnø Slot. Og sidst – men absolut ikke mindst – et slogan for Møn skrevet med halmballer på en mark i Råbymagle.

ydkystDanmark fik flere timers værdifuld tv-tid, da 3. etape af årets PostNord Danmark Rundt gik fra Næstved til Møn og igen da 5. etape gik fra Faxe via Stevns til Frederiksberg.

Hos arrangøren, Danmarks Cykle Union, er der stor tilfredshed med den måde løbet blev afviklet på, og løbsdirektør Jesper Worre er overbevist om, at det ikke er sidste gang, at PostNord Danmark Rundt kører gennem SydkystDanmark:

”Det gik jo forrygende med at køre gennem Sydsjælland og Møn. Det er flot og godt cykelterræn. Det gælder både omkring Jungshoved og Møn selvfølgelig. Det blev jo flottere, end vi havde regnet ved. Og som arrangør er det også vigtigt, at den afspærrede rundstrækning i Vordingborg er 100% sikker. Det hele klappede perfekt,” siger Jesper Worre.

Effektivt samarbejde

Løbsdirektøren hæfter sig ved det samarbejde, som der forud for løbet har været med de fire kommuner i SydkystDanmark:

”Alt, hvad vi havde aftalt, blev overholdt. Og der må man sige, at det ikke kan være bedre. Mit værste mareridt er jo, hvis der forvilder sig en bil ind i den afspærrede rundstrækning.  Der har kommunen, der er målby, et meget stort ansvar, men alt var i orden. Og så glæder vi os over, at der var meget stor opbakning. Både omkring start og mål, men også ude på ruterne. De lokale tog godt imod løbet,” siger Jesper Worre.

Når der skal vælges en målby spiller det også ind, at den rute, som cykelrytterne sendes ud på i opløbet, ikke er for farlig. Det er de små detaljer, der kan være altafgørende, forklarer Jesper Worre:

”Vi kender Vordingborg, fordi byen var vært for Danmarksmesterskaberne i 2013 og 2016. Vi kender rundstrækningen og opløbet er fantastisk. Der er god plads og der er ikke for mange chikaner på vejen, som gør det farligt, når rytterne skal spurte. Det nytter ikke noget, hvis der er et helle-anlæg lige midt i opløbet. Det er der jo ingen, der tænker på, men det er altså den slags ting, vi holder øje med,” forklarer løbsdirektøren.

Jesper Worre er også ubetinget positiv, når han skal beskrive det samarbejde, der har været med de fire kommuner før løbet:

”Jeg synes, det er fantastisk, at kommunerne slår sig sammen om et arrangement som her. Det er altså ikke alle steder i landet, at der er så fint samarbejde på tværs af kommunegrænserne,” siger Jesper Worre.

Har I planer om at vende tilbage til SydkystDanmark?

”Ja, vi kommer meget gerne tilbage. Det var jo super godt cykelterræn. Især det nummer, vi lavede på Møn, hvor vi kørte op ad grusvejene, var helt fantastisk, for det tvinger jo rytterne til at køre cykelløb. Og havde det blæst bare en lille smule mere, var feltet blevet splittet fuldstændig ad på 3. etape, så jeg er meget tilfreds,” siger Jesper Worre.

Kommentarer