Næstved By

Tre nyfødte lagt i isolation på Næstved Sygehus

Tre nyfødte på Næstved Sygehus er blevet smittet med den smitsomme MRSA-bakterie.

Som følge af smitten med MRSA skal de tre spædbørn de næste tre dage være i isolation, indtil de er blevet undersøgt nærmere.

Det medfører, at sygehusets afdeling for for tidligt fødte og syge spædbørn lukkes midlertidigt.

Der er dog ikke tale om den multiresistente MRSA-bakterie fra svin, understreger sygehusdirektør Vagn Bach, Næstved Sygehus.

– Det er en sjælden bakterie, men den kan behandles. Men vi vil ikke løbe nogen risiko, derfor handler vi prompte og lukker afdelingen for nye patienter, siger Vagn Bach i en pressemeddelelse.

Han understreger, at de tre spædbørn, der er blevet smittet med bakterien, ikke er blevet syge som følge af smitten.

– Det er vigtigt at understrege, at ingen af de nyfødte er kommet noget til, men vi skal finde smittekilden hurtigt. Derfor sætter vi alt ind nu, og flytter alle nye patienterne til andre afdelinger i Region Sjælland, siger Vagn Bach.

Ledende overlæge Ulrich Stab Jensen fra Næstved Sygehus forklarer, at en MRSA-bakterie har gode forhold på en neonatalafdeling.

– Det er en afdeling, hvor man er tæt på hinanden. Man er tæt med sit barn, men også tæt på andre patienter. Derfor trives bakterien godt i dette miljø. Derfor er det ikke første gang, at man ser dette på en neonatalafdeling i Danmark, lyder det fra Ulrich Stab Jensen.

Mens et større arbejde er iværksat for at finde smittekilden, fungerer selve fødselsafsnittet stadig. Det vil sige, at man stadig ‘trygt’ og ‘roligt’ kan føde på Næstved Sygehus.

Fakta om MRSA

MRSA er en type af stafylokokker, som er resistente over for en række antibiotika. Infektionerne er sværere at behandle end infektioner med almindelige stafylokokker, da det kræver behandling med specielle antibiotika.

Er man rask, er der begrænset risiko for at blive alvorligt syg af MRSA. Personer, som er syge eller i forvejen svækkede har dog større risiko for at blive syge med alvorlige infektioner.

MRSA er hyppigt blevet omtalt i forbindelse med svin, men man finder også MRSA hos får, køer, hunde, katte og ikke mindst heste.

Kilde: Sundhedsstyrelsen og Landbrugnet

Kommentarer