Magaxin

Tips til dig, som drømmer om en tilbygning

Artiklen er sponsoreret

Er du husejer, og overvejer du at udvide boligens areal med nogle kvadratmeter? En tilbygning kan give dig mere plads i f.eks. stuen eller ekstra værelser, hvis pladsen er trang. I denne artikel kan du læse mere om, hvilke ting du bør tage hensyn til og have med i dine overvejelser. Du får også tips til, hvordan du kommer godt fra start med dit projekt.

Praktiske overvejelser

Først og fremmest skal du søge om byggetilladelse. Det kan f.eks. være din grunds kvadratmeter, hvor tæt du kommer på et skel og meget andet, som der skal tages højde for, og som kan påvirke, hvor mange kvadratmeter, du må bygge til.

Dernæst er det en god idé at kortlægge dit behov. Hvilke funktioner skal din tilbygning byde ind med? Hvor er den mest hensigtsmæssige placering – er det i forlængelse af stuen? Mangler I værelser, og i så fald hvor er det optimalt at lægge dem til? Måske er du ved at omstrukturere hele huset. Og så bør du også overveje, hvor mange kvadratmeter du skal sætte af til.

Derudover kan dit budget naturligvis også spille ind på, hvornår du har sparet op til dit projekt. Her kan det være en god idé at undersøge, hvad en tilbygning på den størrelse, du ønsker, typisk vil ligge i prismæssigt.

Få fat på den rigtige, professionelle hjælp

Til et projekt som en tilbygning vil det typisk kræve, at du skal have en professionel håndsrækning. Det kan både være til murerarbejde, taglægning, når de nye, tilstødende rum skal fusioneres, kloakering eller VVS-arbejde og meget andet, som er relevant for dit projekt, og som fagfolk er eksperter i. Der er nemlig nogle områder, det ikke altid er lige optimalt selv at kloge i – og samtidig sparer du også din egen tid og kræfter på at renovere.

Indhent tilbud fra flere professionelle, så du har et godt grundlag for at sammenligne virksomheder bl.a. på erfaring, pris og tilbuddets indhold. Der er nemlig mange håndværkere at vælge imellem, og typisk vil du også kunne finde nogle lokale håndværkere, der er klar til dit projekt. I nogle tilfælde kan det være en god idé at få fat på en entreprenør med underleverandører. På den måde har du ét firma at forholde dig til, i stedet for at skulle finde ét firma til hver af de forskellige, relevante discipliner. Det kan både være tidskrævende og uoverskueligt. 

Kommentarer