Næstved By

Tillykke H.M. Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid

Foto: Privat

Kong Frederik IX er død. Hans Majestæt Kong Frederik den IX, der siden kl. 01.00 har været uden bevidsthed, er kl. 19.50 stille hensovet. Således lød det den 14. januar 1972, og tronskiftet skete dagen efter. 

Proklamationen af Danmarks nye regent fandt sted på Christiansborg Slotsplads lørdag den 15. januar 1972, hvor statsminister Jens Otto Krag udråber tronfølgeren kronprinsesse Margrethe til Dronning Margrethe II af Danmark.

”Min elskede far, vor konge er død, og en stor sorg har ramt os alle. Men størst er sorgen for min mor, Dronning Ingrid. Den gerning, som i næsten 25 år var min fars, er nu lagt på mine skuldre, og jeg beder Gud hjælpe mig og give mig styrke til at løfte den tunge arv.”

Det var med disse ord, Dronningen talte til de flere tusinde fremmødte på Slotspladsen, og på landsdækkende Tv, som regent. Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid, Hendes Majestæt Dronningen, var pludselig Danmarks dronning, ung mor til to gæve sønner, og hustru til prins Henrik, som trofast stod ved hendes side frem til sin død den 12. februar 2018.

I aften er det 50 år siden, den gamle konge gav slip på sit liv og sin gerning. Med stor kærlighed til sin datter lukkede han øjnene, vel vidende at hans ældste datter ville blive en god og dygtig dronning og repræsentant for Danmark.

50 års dagen bliver i dag markeret i hele Danmark.

Corona har dog sat en stopper for det officielle program for Dronningens 50 års jubilæum, som forventes at kunne gennemføres i starten af efteråret.

Men både på DR1 og TV2 vil dagens programflade være til ære for Dronningen, så alle der er royalister kan roligt tage termokanden og fastelavnsbollerne med ind foran fjernsynet, for der kommer spændende programmer om og med –  vores allesammens Dronning.

TILLYKKE til H.M. Dronning Margrethe.

Kommentarer