Holmegård

Tag med på tur tilbage til guderne og byvandring i Næstved

Foto: Holmegaard Værk

Kom på rundvisning i mytologi, når Holmegaard Værk i anledning af udstillingen ’Jim Lyngvild – SOLO’ inviterer til anden udgave i rundvisningsrækken ’Troens billeder’.

Tro har alle dage været en del af den menneskelige natur. Fra troen på shamanisme i stenalderen til troen på nordiske guder i vikingetiden over folketro, kristendom, sagn og myter.
Med udstillingen ’Jim Lyngvild – SOLO’ bliver trosperspektivet taget under kærlig behandling, når 14 store, monumentale og moderne samtidsportrætter om tro pryder den imponerende Holmegaard-sal på fornemmeste vis.

Til denne anden rundvisning i rækken zoomes der ind på den nordiske mytologi, når museumsinspektør Berit Christensen med afsæt i udvalgte billeder fra udstillingen fortæller om de store guder og om, hvordan de er blevet ved med at fascinere os.

Praktisk info
Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard, Fensmark.
Mødested: Foran sofaen i foyeren
Dato og tid: 08. juli 2021, 17.00 – 18.00
Alm. billetpris: 150 kr. (efterfølgende entré til museet inkluderet i prisen)
Næstved Museumsforening billetpris: 125 kr. (efterfølgende entré til museet inkluderet i prisen)
Årskort billetpris: 50 kr.

En våd og veloplagt byvandringen om Næstved som havneby

Havn og Næstved. Hvordan rimer det egentlig?
Det kan du blive klogere på, når Næstved Museum inviterer til byvandringen om Næstved som havneby sammen med museumsinspektør, Joachim Allouche.

På vandringen vil du blandt andet høre om, hvordan en by som Næstved med næsten fire kilometer til havet fik sin egen havn.
Her vil du få historien om havnens etablering i 1930’erne, om hvordan man kun kunne sejle bramme ind til byen og om, hvad det betød for Næstveds udvikling som industriby.

Turen er cirka tre kilometer, og vil blandt andet gå langs kanalen til Det Gule Pakhus forbi Mellemkaj og ned til Maglemølle.

Gør dig klar til at blive beriget med alskens gode og spændende historier om Havnebyen Næstved!

Vandringen gennemføres uanset vind og vejr så længe dette vurderes forsvarligt. Tag derfor tøj og sko på til lejligheden. Vandringen er ikke velegnet for svagtgående.

Bemærk at vandringen starter på Nolds Havn, Kanalvej 24, 4700 Næstved.

Praktisk info
Mødested: Nolds Havn, Kanalvej 24, 4700 Næstved
Dato og tid: 07. juli 2021, 11.00 – 12.00 (kom gerne lidt før)
Alm. billetpris: 85 kr.
Næstved Museumsforening: 75 kr.
Årskort billetpris: 75 kr.

Museumsforeningskort / årskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves. 

Arrangementet afholdes i overensstemmelse med gældende corona-restriktioner. Se sundhedsmyndighedernes anbefalinger på coronasmitte.dk. I tilfælde af aflysning vil alle billetkøbere blive informeret og få refunderet det fulde beløb på det kort, der i første omgang har betalt.

Kommentarer