Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fået fem nye betjente fra ny 2-årig uddannelse
Den 1. februar er de første politibetjente fra politiets nye 2-årige basisuddannelse færdiguddannede og fordeler sig ud i landets politikredse. Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi drejer det sig om fem nye betjente.
I alt 84 unge mænd og kvinder kan fra 1. februar kalde sig færdiguddannede politibetjente. De er dermed den første årgang fra politiets nye 2-årige basisuddannelse.HR-direktør hos Rigspolitiet, Ina Eliasen, fortæller, at der i den grad er brug for de ekstra hænder ude i kredsene.
– Det er dejligt, at vi kan sende så mange færdiguddannede betjente ud i kredsene, siger hun og fortsætter:
– Dansk politi har de seneste år fået rigtig mange nye og tunge opgaver. Så det er positivt, at vi samtidig med den nye basisuddannelse også kan øge optaget og få flere betjente ud og hjælpe til med at løfte.
Gode erfaringer
De unge politistuderende har da også allerede gjort et positivt indtryk ude i kredsene i forbindelse med deres praktiktid.
– Vi hører fra flere kredse, som har haft de unge i praktik, at de går til opgaverne med krum hals og løser dem rigtig godt, siger Ina Eliasen, som er sikker på, de nyuddannede betjente vil være fuldstændig klar til at tage fat ude i kredsene, selvom deres basisuddannelse er et år kortere end politiets gamle grunduddannelse.
God uddannelse og løbende læring
HR-direktør hos Rigspolitiet, Ina Eliasen, fortæller om betjentenes uddannelse:
– De nyuddannede betjente får en rigtig god uddannelse, som giver dem de nødvendige redskaber til at løse de mange opgaver, de bliver stillet overfor. De lærer blandt meget andet om arbejdet i beredskabet, konflikthåndtering, patruljetjeneste, cyber-kriminalitet, kultur, etik og politijura. Den kortere uddannelse har fået mere fokus på den praksisnære politifaglighed, så vi sikrer, at de bliver klædt rigtig godt på til deres fremtidige arbejde, siger hun og understreger:
– Ens læring stopper jo ikke, når man er færdig på skolebænken – tværtimod. Det fortsætter ude i kredsene, og vi forventer, at alle betjente – unge som erfarne – hele tiden tilstræber at lære nyt og dygtiggøre sig. Derudover får de unge betjente – på lige fod med deres mere erfarne kolleger – mulighed for at specialisere sig og løse mere komplekse opgaver i løbet af deres karriere.
Justeringer og forbedringer
Ina Eliasen er tilfreds med forløbet omkring den nye basisuddannelses første årgang. Hun pointerer dog også, at uddannelsen stadig er ny.
– Nu er det første hold færdigt, og vi skal evaluere basisuddannelsen og se på, om uddannelsen kan justeres og forbedres. Derfor håber vi, at også de nyuddannede betjente vil hjælpe os med at give god og konstruktiv feedback, så vi sikrer den bedst mulige uddannelse for de mange kommende årgange, siger hun.
Sådan fordeler de nye betjente sig rundt i landet:
7 til Nordjyllands Politi
5 til Østjyllands Politi
5 til Syd- og Sønderjyllands Politi
5 til Fyns Politi
5 til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
10 til Midt- og Vestsjællands Politi
10 til Københavns Vestegns Politi
11 til Nordsjællands Politi og
26 til Københavns Politi
5 nye betjente til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Fem af de nye betjente begynder i dag hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og stabschef Jan Bjørn glæder sig over tilgangen:
– Det er dejligt både for kredsen som helhed og for de medarbejdere, der i forvejen løber meget hurtigt, at de får flere kolleger. Derfor byder vi de nye betjente velkommen. De var allerede dygtige, da de var i praktik her hos os, og nu vender de retur endnu dygtigere. Det glæder vi os over, siger stabschefen.
Stine Rasmussen er en af de nye betjente hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og hun har også en god oplevelse med fra praktikopholdet:
– Praktikken mere end levede op til forventningerne. Vi blev taget godt imod, og der var tid og overskud til at fokusere på vores læring undervejs. Det var en rigtig god oplevelse, og nu glæder jeg mig til at komme i gang, siger Stine Rasmussen på hendes første dag som fastansat i Politiet.
Stine Rasmussen kan selvfølgelig ikke sammenligne den nye og den gamle uddannelse, men hun fortæller, at hun har kunnet mærke, at uddannelsen er ny.
– Vi har lært en masse, men vi har også godt kunnet mærke, at det hele er nyt, og at uddannelsen er ved at blive formet. På den måde har vi oplevet, at det var en ny uddannelse. Der var meget teori og mange intense forløb de sidste otte måneder på Politiskolen, så jeg har virkelig glædet mig til at komme i gang her i kredsen. Jeg er sikker på, det bliver godt, siger hun.
Kommentarer