Et alarmopkald fra Fuglebjerg mandag den 5. juni ender nu med, at sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) skal gøre rede for sagens forløb. Thomas Andersen og hans datter fandt grundlovsdag omkring kl.17.30 en mand liggende i græsset ved gadekæret i Fuglebjerg. De ringede til 112 og forsøgte at få en ambulance sendt til stedet. Men der var problemer med at få assistance, og efterfølgende viste det sig, at manden tidligere på dagen var blevet udskrevet fra Slagelse Sygehus uden at have fornødne midler til at bringe sig selv hjem.
Thomas Andersen har på sin Facebookprofil beskrevet, at manden blev fundet i omtåget tilstand. Først troede Thomas Andersen og datteren, at manden havde fået for meget at drikke. Men da de kommer tættere på, kan de se, at manden ryster voldsomt. Forsøg på kontakt gav næsten intet resultat, fortæller Thomas Andersen i Facebookopslaget.
Thomas Andersen ringede til 112, men ønsket om at få en ambulance tilsendt var sværere end som så. Sygeplejersken fik den omtumlede mand i røret og forsøgte at få ham til selv at tage hjem. Her brød Thomas Andersen ind i samtalen og krævede over for sygeplejersken, at der blev sendt en ambulance, hvilken da også skete.
Thomas Andersen bemærkede, at manden havde et bånd om armen fra Slagelse Sygehus. Det viser sig, at han natten forinden var blevet udskrevet efter behandling for en blodprop. Thomas Andersen er dog ikke tilfreds med forløbet, og denne utilfredshed deles også på Christiansborg, hvor formanden for Sundheds- og Ældreudvalget, Liselott Blixt (DF) nu vil have svar af sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).
Hun har derfor stillet tre spørgsmål til ministeren:
– Vil ministeren oplyse, hvilke regler der er for udskrivning af patienter, mhp. hvor de bor, hvilken tilstand de er i, deres psykiske og økonomiske formåen?
– Jeg vil gerne bede ministeren få en redegørelse fra regionen for denne udskrivelse, hvis det er muligt?
– Hvad er ministerens holdning til, at man udskriver patienter, der ikke har økonomi til at komme hjem midt om natten?
Kommentarer