Magaxin

Sundere påskefrokost: Spørg bageren hvordan

Sundhed er nok ikke det første der falder dig ind, når du starter forberedelserne til din påskefrokost, men faktisk kan du med følgende enkle råd gå til din lokale bager og købe ind til en sundere påskefrokost end normalt.   

En vigtig del af en påskefrokost er brødet og du kan faktisk gøre din påskefrokost sundere ved at vælge det rigtige brød. Du skal selvfølgelig ikke undvære dit brød, når du spiser påskefrokost. Det er bare det rigtige brød, du skal tænke på, og måske anvende et par kreative alternativer.

Groft brød med mange fibre øger sundheden

Vælg groft rugbrød med masser af fibre i. Bageren kan rådgive dig i forhold til hvilke brød der indeholder flest kostfibre. Et godt tip er også at riste nogle skiver brød. Frisk brød fra bageren, der er ristet et par minutter smager fantastisk til fx en rejemad eller en laksemad.

Hvis du vælger at købe brød hos din lokale bager kan du spørge ind til indholdet i brødet, og få rådgivning til det bedste valg. Du finder din lokale bager i FIND FIRMA her.

Gå udenom brød med meget salt

Vær opmærksom på saltindholdet. De små bageres brød indeholder generelt mere salt end brød, der er fremstillet industrielt. Brød fra bageren kommer ikke med en næringsdeklaration, hvor du hurtigt kan se, hvad saltindholdet i brødet er, så spørg også din bager til saltindholdet eller vælg nøglehulsmærket brød i brødafdelingen i dit supermarked. For at få Nøglehulsmærket må brød blandt andet ikke indeholde mere end 1,0 gram salt pr. 100 gram brød.

Du finder dit lokale supermarked i FIND FIRMA her.

Prøv er alternativ til det traditionelle

I stedet for franskbrød så vælg knækbrød. Mange bagere bager knækbrød med masser af frø og kerner, som er langt sundere end det traditionelle hvide brød.

Knækbrød med masser af kerner og frø smager godt til fx osten og så er det sundere end det hvide brød. Prøv det og få samlet set en lidt sundere påskefrokost med disse enkle valg.

Kommentarer