Næstved By

Styrk Næstved Sygehus

Se billedserie

Af Kirsten Devantier (V), regionrådsmedlem og Jacob Jensen (V) folketingsmedlem og regionrådsmedlem

I takt med at sygehusvæsnet bliver mere specialiseret, vil operationer og behandlinger finde sted på stadig færre sygehuse. De fleste patienter vil formodentlig også foretrække at have de bedste og mest erfarne læger til at lave en kompliceret operation, fremfor at have en lokal læge, der kun i sjældne tilfælde har prøvet det specialiserede indgreb før.

Til gengæld skal der i takt med specialiseringen også være en modsatrettet bevægelse i sundhedsvæsnet, hvor flere ikke komplicererede behandlinger kan tilbydes tæt på borgerne i deres nærmiljøer.
På Næstved sygehuse er der i dag en række vigtige enheder, der tilbyder gode behandlinger af høj kvalitet inden for bl.a. kræft, lungesygdomme, planlagt kirurgi, Neurorehabiliterings center og den Integrerede psykiatri. Der til kommer en række mindre komplicerede behandlinger og undersøgelser. Disse tilbud kan i fremtiden blive styrket yderligere, hvis man på ledige kvadratmeter på Næstved Sygehus kunne tage sig af en række mindre komplicerede behandlinger og gerne i et tæt samarbejde med kommunerne.

Vi ser absolut ikke for os, at Næstved sygehus skal laves om til at være et såkaldt ”Nærhospital”, hvor der ikke er sengepladser. I takt med at nogle afdelinger bliver lagt sammen og rykket til Universitetshospitalet i Køge, kan andet til gengæld rykke ind, så patienterne ikke skal køre langt efter mere ukomplicerede behandlinger og undersøgelser. Det kunne f.eks. være en større diagnostisk enhed, hvor der sker udredning af en bred vifte af symptomer eller en større dialyseenhed.

At invitere private aktører med ind i samarbejdet med det offentlige sygehus er også en oplagt mulighed. For os er vigtigste, at der bliver en bred vifte af relevante tilbud til patienterne, uanset om det er det private eller offentlige, der leverer sundhedsydelser af høj kvalitet.

Næstved sygehus` geografiske beliggenhed i Sydsjælland gør det oplagt til at være en central del af fremtidens sundhedstilbud til borgerne i området.

Dette er et læserbrev indsendt af Jacob Jensen og Kirsten Devantier. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer