Samfund

Stærke sociale fællesskaber sikrer Næstved titlen som årets praktikkommune

Det var fire af kontoreleverne, der modtog prisen. Fra venstre er det Mikkel Stark Olsen, Natalie Nordahl Hovmøller, Irina Vlasova Jørgensen og Mathias Severin Rasmussen. Foto: Næstved Kommune

Næstved Kommune vinder Årets Praktiksted for stort fokus på socialt fællesskab, ligeværdighed, medinddragelse, anerkendelse og plads til forskelligheder. Det er kommunens kontorelever, der har indstillet deres praktikplads.

I weekenden uddelte HK Kommunal prisen for Årets Praktiksted. Valget faldt på Næstved Kommune efter en flot indstilling fra kommunens kontorelever.

I deres indstilling skriver de blandt andet:

”Det, som gør Næstved Kommune til årets praktikplads, er ikke blot læringsstile, faglig sparring eller den gode veksling imellem teori og praksis. Det findes på mange praktikpladser. Det, som gør Næstved Kommune til årets praktikplads, er de mennesker, som udgør Næstved Kommune og deres evne til at omfavne andre.”

De flotte ord fra kontoreleverne, glæder kommunaldirektør Camilla Nowak.

– Jeg er virkelig stolt over, at vi har hentet prisen som årets praktiksted hjem til Næstved. Vores elever er rundt i det meste af kommunen og møder hver dag kollegaer på kryds og tværs. Jeg ser selv dagligt, hvordan eleverne indgår som en helt naturlig del af vores fællesskab. Det er takket være vores dygtige elevvejledere og alle de kollegaer, som inviterer ind og deler viden og passion for deres arbejde, siger kommunaldirektør Camilla Nowak og fortsætter:

– Elever er en vigtig del af hverdagen i en moderne kommune. De er med til at holde os på tæerne med deres idéer, gå-på-mod og nysgerrighed. Det er helt essentielt for at fastholde kommunen som en attraktiv arbejdsplads.

I alt har 344 elever har deres hverdag i Næstved Kommune. Foruden kontorelever er det elever, som er i gang med at uddanne sig til ernæringsassistent, gartner, IT-supporter, pædagogisk assistent, pædagog, social- og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælper eller tandklinikassistent.

Eleverne indstillede kommunen

En af de 10 kontorelever er Natalie Nordahl Hovmøller. Hun er 2. års elev og har været med til at indstille kommunen til Årets Praktiksted.

– Som elev i Næstved Kommune kommer jeg med til alle relevante møder og min mening bliver hørt, når jeg har input. Selvom jeg er elev, så bliver jeg set på lige fod med mine kollegaer, og når jeg kommer med nye ideer, så bliver de taget godt imod, siger Natalie Nordahl Hovmøller, som har været med til at skrive indstillingen, og fortsætter:

– I Næstved Kommune bliver der gjort rigtig meget for det sociale fællesskab for eksempel med elevfrokoster hver måned. Det er med til at give tryghed og et godt fællesskab i tiden som elev.

Det første år var Natalie Nordahl Hovmøller tilknyttet administrationen i Socialpædagogisk Center Næstved, som ligger under Center for Handicap og Psykiatri, og det sidste år af elevtiden er i Team HR i Center for Koncern Service.

Uddrag fra indstillingen

I kontorelevernes indstilling skriver de blandt andet:

“Næstved Kommune skal kåres som årets praktiksted, fordi det ER årets praktiksted. Det er en arbejdsplads, hvor der er plads til vores forskelligheder. Et sted, hvor vi kan være dem, vi er, og stadig føle os som en del af fællesskabet […]

Det, som gør Næstved Kommune til årets praktikplads, er ikke blot læringsstile, faglig sparring eller den gode veksling imellem teori og praksis. Det findes på mange praktikpladser.

Det, som gør Næstved Kommune til årets praktikplads, er de mennesker, som udgør Næstved Kommune og deres evne til at omfavne andre.”

 

Kommentarer