Kultur

Sommeren på Holmegaard Værk er spækket med oplevelser for hele familien

Prøv kræfter som glaspuster og blæs dit eget sommerglas alle hverdage i sommerferien på Holmegaard Værk. Foto: Thomas Lekfeldt

Bliv glaspuster for en dag, få støbt din hånd i glas, design og sandblæs dine egne glas eller oplev spektakulære glasshows med kunstnere fra hele verden. Holmegaard Værk har massevis af aktiviteter på programmet hele sommeren.

Sommerferien nærmer sig, og på Holmegaard Værk er man så småt klar til at byde børn og deres forældre velkommen til en række spændende og kreative aktiviteter, der garanterer en uforglemmelig sommeroplevelse for hele familien.

Fra den 29. juni til den 11. august 2024 forvandles Holmegaard Værk til et magisk mekka af oplevelser for hele familien, hvor du blandt andet kan puste dit eget glas, få støbt din hånd i glas, tage på skattejagt, designe og sandblæse dine egne glas, jagte tidsrejsende stenalderdyr i Holmegaard Mose og meget mere.

Bliv glaspuster for en dag

At der blæses glas på Holmegaard Værk kommer næppe som en overraskelse. Men hele sommerferien kan du selv få hænderne i det ældgamle håndværk, når museet inviterer besøgende til selv at blive glaspustere for en dag. Blæs din egen sommerkugle eller få støbt din hånd i glas og skab et uforglemmeligt minde til dig selv eller en, du har kær.

Vil du hellere opleve, hvordan det ser ud, når en professionel gør det, er der også rig mulighed for det. Museets glaspustere har nemlig teamet up med en række glaskunstnere fra ind- og udland, der står klar til at give dig et glasshow af historiske dimensioner alle weekender i sommerferien.

– Vi har sammensat et fuldstændig fantastisk program med glaskunstnere fra hele verden, der står klar til at blæse vores besøgende omkuld hele sommerferien. Så skal man have lidt ekstra Holmegaard-valuta for pengene, er det nu man skal slå til, forklarer kommunikations- og marketingchef, Kristoffer Rosner Rydahl.

Kreative atelierer, skattejagt og ‘Beast Hunt’

Holmegaard Værk har dog meget mere på programmet i sommerferien. I glasatelieret kan børn og voksne skabe deres helt egne unikke glasværker ved designe og sandblæse deres egne glas med smukke sommermotiver.

Og er man vild med mysterier, kan man prøve museets skattejagt, der er perfekt for små eventyrere. Her kan man gå på opdagelse blandt museets mange udstillinger og finde skjulte skatte, der gemmer sig rundt omkring på det gamle glasværk.

For dem der søger endnu mere spænding eller bare en hyggelig udendørsoplevelse, er der rig mulighed for at gå på opdagelse i Holmegaard Mose, hvor man blandt andet kan fange tidsrejsende stenalderdyr i det interaktive spil ‘Beast Hunt’ eller se Bjørn Magnussens smukke kunstinstallation ‘Modtager’.

Mosen byder desuden på en række helt nye podcast-vandringer om alt fra tidligere tiders bosættelser til myter om mosevæsner, arkæologiske fund, tørvudvinding og meget mere i det udendørsoplevelsesinitiativ ‘Holmegaard Outdoor’.

Læs mere og se hele programmet her.

 

Kommentarer