Brøderup

Slut med at være offer i Brøderup

Brøderup karate klub inviterede, lørdag d. 18. marts, til et gratis endagskursus i selvforsvar. Alle elever i klubben kunne invitere et familiemedlem, eller en veninde til en eftermiddag, hvor alle fik mulighed for at lære at forsvare sig selv.

Skrevet af: Heidi Hoffmann

Kvinderne fra lokalområdet blev også inviteret til at deltage, hvilket fik samlet 22 piger/kvinder som havde et par hyggelige og lærerige timer sammen.

Det var et endagskursus, hvor man med enkle teknikker lærer, at yde lige præcis den modstand der skal til, så man kan slippe væk fra et muligt overfald. Det er typisk slag-, rive- og bideteknikker, der bliver undervist i på disse kurser, da det er noget, som falder de fleste kvinder helt naturligt.

Endvidere blev der også undervist i hvordan almindelige hverdagsting kan bruges som “våben”, eksempelvis nøgler, magasiner/blade, mobiltelefon, taske og paraply. Enkle ting som man ofte har
ved hånden, og som samtidig øger ens sikkerhed.

Undersøgelser viser, at 3 ud af 4 kvinder, som kæmper, river og råber rent faktisk kommer fri.

Kvinder og piger som har investeret et par timer af deres fritid, på sådan et kursus, oplever bagefter en langt større selvtillid og selvsikkerhed, når de færdes på gaden. Dermed undgår de i højere grad at blive det næste offer.

Kommentarer