Kultur

Skriv din egen eller din families historie

Skrevet af: Jørgen Pedersen

Salon ORDLYD afholder skrivekursus d. 28/9, 12/10 og 26/10. Nogen samler på aner helt tilbage til 1500-tallet, mens andre jagter de gode historier i deres nære forgængeres liv. Andre igen har et stort ønske om at skrive om deres eget liv til for eksempel børn og børnebørn. Uanset hvilken gruppe du tilhører, kan det være tilfredsstillende at samle fortællingerne i et skrift eller en bog, som du og din familie kan samles om.

På baggrund af en række bogudgivelser, der tager udgangspunkt i forskellige, autentiske personers historier, men også inddrager den historiske tid i samfundet, tilbyder vi undervisning i, hvordan du kan omsætte interessen for dit eget eller dine forgængere liv til læsbare historier for dine efterkommere – og måske for andre.

Undervisningen vil bl.a. dreje sig om:
• Hvordan du foretager en research af tiden, som du eller dine familiemedlemmer har levet i
• Hvordan du bygger den gode historie op
• Hvordan du kan lægge vægt på udvalgte personer eller begivenheder, så det bliver en interessant fortælling at læse for andre
• Hvordan du kan arbejde med sproget, så det bliver afvekslende at læse
• Hvordan du gennemfører det praktiske bogprojekt fra start til slut

Undervisningen vil over tre mødegange foregå som en vekselvirkning imellem faglige oplæg og praktiske øvelser. Målet er, at du efter endt undervisning har en idé om – og måske en plan for – hvordan du griber dit skriveprojekt an på baggrund af data fra dit eget eller din egen families liv.

Underviser: Anne Holm Christensen er forfatter og foredragsholder blandt andet på baggrund af studier i historie ved Syddansk Universitet og Københavns Universitet, og hun har mange års erfaring som underviser af voksne og er medlem af Dansk Forfatterforening.

Ejer af Forlaget Vitae, der udgiver bøger, som beskriver det levede liv. Fortællingerne tager udgangspunkt i autentiske personer og bøgerne indeholder et eller flere menneskers livsfortælling koblet med beskrivelse af den historiske tid, fortællingen foregår i.

Tilmelding hos Næstved aftenskole:
https://www.naestvedaftenskole.dk/kurser-foredrag/?category=2595&course=23356

Dette er en lokalnyhed indsendt af Jørgen Pedersen. Du kan også indsende nyheder under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer