Næstved By

Skoleelever i Næstved sendt hjem på grund af fnat

En afdeling på Kobberbakkeskolen afdeling Sydby i Næstved er lukket indtil på mandag på grund af et angreb af skorpefnat. Det skriver TV ØST.

Eleverne har fået det, man kunne kalde fnatfri, for skolens Centerafdeling er ramt af et fnatangreb, og eleverne kan se frem til at bruge deres fridag på at blive behandlet for skorpefnat.

I alt er eleverne fra 22 klasser berørt af den midlertidige lukning.

Skoleleder Annika Bramming kan torsdag aften ikke oplyse det præcise antal berørte elever, men hun fortæller TV ØST, at en del af klasserne er specialklasser med helt ned til fem-seks elever per klasse.

19 af de berørte klasser er sådanne klasser, mens de tre resterende er helt almindelige klasser med en del flere elever.

Skolelederen vil ikke oplyse, hvor mange elever, der er smittede.

– Vi har lukket for 22 klasser, og det er de klasser, hvor enten elever eller lærere er smittede, siger hun.

Der er altså mindst omkring 22 tilfælde af udbrud. Inkubationstiden kan dog være helt op til seks uger, og derfor kan man godt være smittet uden at have symptomer endnu.

Indtil videre er den berørte afdeling lukket indtil på mandag, så lokalerne kan blive rengjort og desinficeret.

Det oplyser skolens leder i et informationsbrev, der er sendt til forældrene, og som TV ØST er i besiddelse af.

Her gør skoleleder Annika Bramming det blandt andet klart, at der har været store overvejelser omkring den midlertidige lukning.

– Beslutningen om at lukke hele afdelingen kan synes drastisk, men smitten spreder sig nu så hurtigt, at vi har vurderet, at det mest hensigtsmæssige er at lukke afdelingen og få bugt med smitten, står der i brevet.

——————————-

HVAD ER SKORPEFNAT?

Fnat er en hudsygdom, som skyldes fnatmider, der graver gange i huden og lægger æg. Sygdommen kommer til udtryk i form af intenst kløende udslæt, der oftest viser sig på håndflader, fodsåler og hovedbund.

Skorpefnat eller norsk fnat, som det også kaldes, er en udvidet udgave af fnat. Personer, der rammes af denne fnattype, har mider, der sidder samlet i skorper uden på hudens overfalde, men også i huden som ved normal fnatsmitte.

Sygdommen overføres fra person til person ved tæt kropskontakt og ses derfor oftest hos børn.

Fnat behandles som regel med en creme, som skal smøreres på hele hudoverfladen undtaget ansigt og hårbund. Derudover skal sengetøj, håndklæder og tøj vaskes ved 60 grader, og større beklædningsgenstande og overtøj, dyner, tæpper, puder og madrasser luftes godt og køligt og sættes bort.

Foruden den syge skal alle familiemedlemmer og nære kontakter behandles – også selvom de ikke har kløe, udslæt eller andre tegn på smitte.

Kilde: Sundhed.dk

Kommentarer