Næstved By

Sirenerne onsdag den 5. maj

Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen tester hvert år varslingssirenerne den første onsdag i maj klokken 12.00. Der er derfor ingen grund til at blive bekymret, når du hører sirenerne den 5. maj i år.

Myndighederne bruger varslingssirenerne til at advare om større ulykker eller katastrofer lokalt, regionalt eller nationalt. Derfor er det vigtigt at teste sirenerne jævnligt for både at identificere fejl og minde folk om, hvad de skal gøre ved en reel varsling. Sirenerne bliver hvert år testet den første onsdag i maj kl. 12.00.

Når sirenevarsling ikke er en test

Ved testen den 5. maj er der ikke fare på færde, når sirenerne lyder. Hvis du hører varslingssirenerne på andre tidspunkter, er det dog vigtigt at tage det alvorligt og gå inden døre. Når du er i sikkerhed, kan du søge information om hændelsen hos DR eller TV 2. Sirenerne afvarsler igen, når faren er ovre.

Du skal ikke ringe 1-1-2, når du hører sirener hverken den 5. maj eller på andre dage – kun hvis du er i akut fare eller har brug fra hjælp fra politi, brandvæsen eller ambulance. Læs mere om sirenevarsling og sirenesignalerne.

Kommentarer