Foreninger

Klub Næstved fejrede 20 års fødselsdag med kæmpefest

Tirsdag den 3. oktober fejrede Klub Næstved – fritidsklub for udviklingshandicappede – 20 års fødselsdag med en kæmpe fest, hvor mere end 150 mennesker var forbi for at ønske tillykke og deltage i festen.

Der var en række talere som alle havde stikord med, som tog udgangspunkt i deres egne oplevelser fra besøg i klub Næstved.
Formand i Klub Næstved Malene Goman, og næstformand Isabel Nielsen bød på bestyrelsens vegne velkommen.
De sagde bl.a. ”Vi har en god klub, med masser af fællesskab, og det er fedt fordi vi hjælper hinanden. Vi har en god bestyrelse og det er vigtigt, da vi selv styrer klubben, at der er en bestyrelsen der kan tage beslutninger i fællesskab, men det kan være grænseoverskridende så det er vigtigt at vi hjælper hinanden og har et godt sammenhold. Det er livsbekræftende at være blandt venner og der er altid plads til en samtale med venner eller personale hvis man ikke har haft en god dag. Hvad skulle vi ellers lave, hvis ikke vi havde Klub Næstved med gode venner”.

Blandt talerne var også Socialudvalgsformand Michael Perch. Han fremhævede at ”Klub Næstved er et sted hvor man føler sig hjemme og et sted hvor der er plads til alle og hvor man har lyst til at komme og være. Han lagde vægt nogle nøgleord som han forbinder med Klub Næstved; tryghed! Man føler sig rigtig tryg her og her er altid nogen man kan få en snak med, uanset om man er glad eller ked af det får man hjælp til at komme videre. I hjælper hinanden og det er I lykkes rigtig, rigtig flot med og det viser fremmødet også i dag. Det næste ord jeg tænker på er livsglæde. Man deler oplevelser og er glade ved mange ting. Livsglæde er et ord jeg helt sikkert vil sætte på jer. Vi ved at I har tanker om fremtiden, og vi skal nok være der og være med til at tingene kommer til at hænge sammen også i fremtiden”.

Byrådsmedlem og æresmedlem Ghita Nelander sagde bl.a.:

– I har grebet bolden og løbet med den, hvilket har resulteret i 20 år fyldt med livsglæde og udvikling. Når jeg besøger Klub Næstved føler jeg, at jeg kan trække vejret frit, her kan jeg være mig selv, her møder jeg positive mennesker, der er nysgerrige, nærværende og kærlige. Alt bliver simpelthen så jordnært og simpelt og tingene får en lethed. Men mest afsmittende er dog energien og engagementet jeg møder her. I har altid gang i noget, I har altid en fest. I Klub Næstved er i sprudlende, I er skæve og I er en sand perle af liv og glæde. Hold fast i jeres DNA, og I vil altid være foran, samlende og udviklende i fællesskab for borgere med forskellige handicap.

Torben Stenstrup, der er formand for Frivilligrådet og driver firmaet Foreningsudviklerne, sagde bl.a.

– Klub Næstved er en attraktiv forening, en forening med mange medlemmer, mange frivillige, her er rart at være, et sted hvor folk gerne vil komme og hvor der sker noget spændende udvikling. I er noget helt specielt og noget helt særligt og jeg kender faktisk ikke nogen som helst som jer i hele Danmark. En frivillig baseret klub drevet af jer selv, med en forening som selv tager ansvar og er med til at holde sammen på det fællesskab I har her. Det er noget helt enestående, I gør vildt mange ting selv og I gør det godt og I gør det med overbevisning”.

Borgmester og Æresmedlem Carsten Rasmussen holdt også tale:

– Det er ikke nogen hemmelighed at jeg altid glæder mig til at besøge jer i Klub Næstved, for Klub Næstved er én af de ting, jeg som politiker ser tilbage på med stolthed. Jeg har næsten fulgt jer i alle 20 år og det er jeg rigtig, rigtig glad for. Her er altid god stemning, ofte ledsaget af noget af det vi har tilfælles nemlig musik og sang. I er endt her på Valnæsvej i en gammel spejderhytte, og det passer rigtig godt til jer, for I har altid spejdet efter muligheder og I har knoklet på. Det gør mig som borgmester glad at se at kærligheden brænder i Klub Næstved, her er mottoet I må ta mig som jeg er, det gør I for der er højt til loftet. Det hele kommer ikke af sig selv, for det kræver nemlig et personale der er dedikeret ud over det sædvanlige, og det er personalet der er tilknyttet huset her. Det kræver frivillige som får hverdagen til at glide og stiller op når det er nødvendigt, og det gør de frivillige. Det kræver medlemmer som bruger klubben og bruger deres indflydelse som et bidrag og som vil gi en hånd og det vil I også gerne. Alle gør en forskel og skaber den Klub Næstved I kan være stolte af, det er jeg i hvert fald. Og hold op sikke en fest I kan skabe, og tænk på nu har I eksisteret i 20 år, hvem havde troet det da i startede på Rosenhøj. Senere vil husorkesteret Butterflies måske spille en helt almindelig dag, og det er det, det er, en helt almindelig ualmindelig dag, og det er det Klub Næstved kan, I kan gøre hverdagen til en fest med masser af varme og glæde, og tak for I gør det og stort tillykke med de 20 år.

Derefter var der kaffe og en helt særlig fødselsdagslagkage, som var lavet af Louise Schilling som er ven af Klub Næstved. Klub Næstveds guitarhold underholdte – de sluttede af med en hjemme komponerede fødselsdagssang. Festen fortsatte med dans til tonerne fra Butterflies og ind imellem blev sulten stillet i pølsevognen, hvor der blev langet flere hundrede pølser og bøfsandwich over disken.

Klub Næstved siger stort tak til alle der kom og var med til at fejre dagen, og var med til at gøre det til endnu en uforglemmelig milepæl i Klub Næstveds historie.

Du kan læse mere, se billeder og videoer på  hjemmesiden http://www.klub4700.dk eller på Klub Næstveds Facebook.

Fakta boks:
Klub Næstved er en forening for udviklingshandicappede, som drives af medlemmer, valgt af medlemmer.
Klubben startede i 2003 på foranledning af Bo og Naboskab Næstveds leder Lonni Skab Rasmussen. Hun var langt forud for sin tid og havde en vision. Der skulle være en klub, et fritidssted hvor medlemmerne bestemte og fik lov til at tage ansvar, et sted hvor den enkeltes evner bliver brugt til gavn for fællesskabet. Alle kan noget, sammen kan vi meget.
Og det er denne platform Klub Næstved stadig hviler på, og heraf vokser socialt fællesskab, tryghed, gode relationer og en masse udvikling, samtidig med glæde og aktivitet.

Kommentarer