Livsstil og forbrug

Sådan hjælper du din krop til at forebygge åreknuder 

Åreknuder rammer mange danskere hvert år. Artiklen er sponseret.

Åreknuder er noget, som rammer rigtig mange danskere hvert år, og faktisk er det hele 30 % af befolkningen, som oplever at få åreknuder på et eller andet tidspunkt i livet. Åreknuder kan ramme alle, mens det dog typisk rammer folk, der er lidt oppe i aldre. Det er ikke farligt et få en åreknude, men det kan skabe problemer i forhold til din vilje til at vise din krop frem, hvis en åreknude opstår på eksempelvis lægen. 

Derfor er åreknuder et problem, og det får mange til at holde igen med den korte sommerbeklædning af frygt for at vise de grimme åreknuder frem. Derfor ønsker mange naturligt nok at undgå at få åreknuder, og mens der ikke er nogen garanti for, at du kan slippe udenom, så er der alligevel nogle ting, du kan gøre, som kan virke forebyggende. Undersøg det her og læs på samme tid mere om, hvad du kan gøre, hvis du har fået en åreknude. 

Årsager til åreknuder

En årsag til åreknuder kan som sagt være din alder, mens også genetik spilder en rolle for din risiko for at udvikle åreknuder. Det kan du ikke gøre så meget ved, men der er også andre ting som bevægelse og kost, der spiller ind.

Der er nemlig en stor forbindelse mellem lidt eller ingen motion og åreknuder, mens også en dårlig kost kan øge risikoen. Ingen motion og dårlig kost nedsætter nemlig blodcirkulationen i din krop, hvorfor der er en større chance for, at blodet samler sig i en vene på eksempelvis din læg, så en åreknude opstår.

Derfor kan du hjælpe din krop til at forebygge åreknuder ved at sørge for, at du får nok motion og nok bevægelse i det daglige, mens du også skal kigge på, om din kost kan optimeres ved at putte eksempelvis flere grøntsager i den.

Kommentarer