Magaxin

Sådan gør du din stue mere indbydende

Selvom du tilbringer mange timer i dit soveværelse på at sove og mange timer i køkkenet på at lave mad, så er det svært at komme uden om, at de fleste af døgnets vågne timer bruges i stuen. Stuen er husets hjerte, da det er her, hvor mange hyggelige stunder tilbringes, og gode minder skabes. Det er derfor ikke mærkeligt at gå og drømme om en stue, der indbyder til hygge, og hvor alle føler sig velkomne. Derfor vil vi her i artiklen give dig nogle simple tips til, hvordan du kan opgradere din stue.

Prioritér spisebordet

Spisebordet er ofte samlingspunkt for hele familien i hverdagen og for gæster i weekenden. Det er derfor vigtigt at have et stort spisebord, hvor der er plads til, at venner og bekendte kan komme på besøg i tide og utide uden, at det bliver trængt. Samtidig har spisebordet ofte en ret central placering i stuen, og egentlig også i selve huset, så det kan hurtigt trække meget opmærksomhed i hjemmet. Derfor må spisebordet også gerne være et smukt møbel, der både er praktisk og pynter i stuen. En idé, der er værd at overveje, er et rundt spisebord i smukt mørkebrunt valnød, da et rundt spisebord byder op til, at alle om bordet kan se hinanden og holde dialogen igang på trods af, at der rent faktisk er plads til utrolig mange rundt om sådan et stort spisebord.

Skab nogle hyggelige kroge

En stue er et multifunktionelt rum, fordi der både skal være plads til lektielæsning, middagsselskaber og sofahygge. Derfor er det anbefalelsesværdigt at skabe mindre og forskellige hyggekroge rundt omkring i stuen. Du kan eksempelvis sætte sofaen op på en sådan måde, at den har ryggen ud mod resten af stuen, således der skabes en TV-krog i det ene hjørne. I det andet hjørne kan du med fordel lave et læsehjørne på en simpel og hurtig måde ved blot at sætte en lænestol op med en fin retro standerlampe ved siden af. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du skaber hyggelige kroge rundt om i stuen, da mulighederne er uendelige.

Tænk i tekstiler

En nem, billig og hurtig løsning på, hvordan du kan gøre din stue mere indbydende, er at tilføje ekstra puder, bløde tæpper og lange, romantiske gardiner til stuen. Det skaber en varm og hyggelig atmosfære, at der ikke er nogle skarpe kanter eller hårde overflader rundt omkring. Den bløde og behagelige tekstur, som alle slags tekstiler netop har, byder op til, at man som gæst eller blot et familiemedlem har lyst til at slænge sig i sofaen, smække benene op og på den måde føle sig hjemme.

Kommentarer