Livsstil og forbrug

Sådan får du en bedre nattesøvn og øger dit velbefindende

Det kan nedsætte livskvaliteten, hvis du over en længere periode ikke sover godt om natten. Artiklen indeholder link til annoncør. Arkivfoto.

Mange oplever søvnproblemer, og det kan der være mange årsager til. Det kan ligefrem nedsætte livskvaliteten, hvis du over en længere periode ikke sover godt om natten. Der er heldigvis en række ting, du selv kan gøre, hvis du vil komme problemet til livs. I denne guide kan du læse mere om den rette madras, elektronik og tankemylder inden sengetid – hvilket alt sammen har indflydelse på din nattesøvn.

Find en madras, der passer til dig

Din madras har rigtig stor indflydelse på din søvns kvalitet. Vågner du ofte om natten og ændrer din position, kan det skyldes, at din madras ikke er i stand til at tilpasse sig din liggeposition. Den rette madras vil forbedre kvaliteten af nattesøvnen, og du vil vågne op og føle dig udhvilet.

Der findes mange typer madrasser såsom boxmadrasser, der er en yderst holdbar en af slagsen. Med det store udvalg er det bedste råd at prøve dig frem, så du kan finde den madras, der passer til dig.

Skriv dine tanker ned

Flyver tankerne rundt i hovedet på dig, når du lægger dig til at sove? Mange oplever tankemylder inden sengetid, og det kan gøre det svært at falde i søvn. Et godt tip er at skrive dine tanker ned på et stykke papir, inden du går i seng. Skriv alt det ned, der fylder i dit hoved, og så kan du se på papiret dagen efter med friske øjne.

Undgå elektronik inden sengetid

Bruger du også din telefon i sengen, inden du slukker og lukker? Det er en dårlig vane, der faktisk kan nedsætte kvaliteten af din nattesøvn og gøre det svært for din krop at falde i søvn. Det skyldes det blå lys, som elektronik såsom mobiltelefoner, computere og fjernsyn udsender. Undgå derfor at bruge elektronik en time inden sengetid, så din krop kan falde til ro.

Kommentarer