Kultur

Så skal der dunkes – Street Basket “Mecca” på toppen af Næstved

Høje Park Street Basket Tournament

Lokale unge frivillige inviterer til basketturnering på Høje Plads på Grønnegades Kaserne Kulturcenter på lørdag den 15. Juni. Den årlige street basket-turnering Høje Park, består af otte hold, der kommer for at spille 4vs4, og som kæmper om hovedpræmien på 4000 kroner.

Basketturneringen “Høje Park” er meget mere end blot et klassisk sportsarrangement; det er en fejring af fællesskab, kultur og ejerskab. Bag arrangementet står en gruppe unge frivillige, som har en vision om at skabe et dynamisk og inkluderende rum, der minder om den legendariske atmosfære på Rucker Park i New York, dog med Næstveds eget unikke præg – deraf navnet Høje Park.

I New York, også kendt som “The Mecca” i basketkredse, er basketbanerne ikke kun idrætsfaciliteter, men kulturelle rekreative områder, hvor lokale samler sig omkring basketkampen. De sidste to år, hvor turneringen er blevet afholdt, skabte Høje Park en smeltedigel af kulturer, hvor både børn og voksne fra forskellige samfundslag mødtes og hyggede sig midt i byen. Stærk, pulserende hverdagskultur blev bemærket og for knapt et år siden bevilligede Kultur- og Idrætsudvalget penge til blandt andet opgradering af streetbasketbanen.

Høje Park basket-turneringen er et frivilligt initiativ, som repræsenterer gadeidrættens stemme og unges bidrag til udvikling af Næstveds bymidte. Høje Park bliver, for tredje gang, et samlingspunkt for borgere i Næstved og omegn, som skaber opmærksomhed omkring både banen og den kultur, der findes på Høje Plads. Det er også et eksempel på hvordan de unge tager ejerskab og afprøver kræfter med iværksætteri.

Høje Park Street Basket Tournament er støttet af Ungdomspuljen, Nordic Basketball, Næstved Ungdomsskole, JB10 og Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

 

Kommentarer