Politiet rådgiver om stormflod onsdag og torsdag
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har aktiveret den lokale beredskabsstab og giver borgerne lidt gode råd i forbindelse med stormfloden.
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har varslet risiko for forhøjet vandstand onsdag aften i de indre danske farvande, hvor vandstanden nogle steder kan komme væsentligt op over normal vandstand.
Den forhøjede vandstand kan betyde risiko for oversvømmelse ved blandt andet Sydøstsjællands kyst, Lolland-Falsters sydkyst, Smålandsfarvandet og det østlige Storebælt fra onsdag aften.
– Det er især de øst- og sydvendte kyster, der vil opleve vandstigningen, som dog kommer til at ske stille og roligt. Områder ved Faxe Ladeplads, Kalvehave, Præstø og Karrebæksminde ser ud til at være ekstra udsat, men også ved Lolland og Falsters sydvendte kyster vil man mærke de ekstra vandmasser, siger politiinspektør Steen Nørskov, og fortsætter:
– Det er besluttet at indkalde den lokale beredskabstab i eftermiddag, så vi kan være på forkant med situationen, hvis den forhøjede vandstand skulle vise sig at skabe uforudsete problemer.
Den lokale beredskabsstab aktiveres klokken 15, og stabsmedlemmer møder ind hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i Næstved.
Der er allerede nu gjort foranstaltninger rundt om i politikredsen i forbindelse med vandstigningen. I den forbindelse henvises til de enkelte kommuners hjemmesider.
DMI’s prognoser for den forhøjede vandstand følges tæt i de kommende timer. Borgerne i de berørte områder i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds opfordres til at holde sig orienteret via for eksempel kommunernes hjemmesider, politiets hjemmeside www.politi.dk/sydsjaelland, via Twitter på @SSJ_LFPoliti, @BRSdk, @dmidk eller Facebook på www.facebook.com/ssjlfpoliti, hvor der vil blive informeret.
Gode råd fra politiet
- Har du dyrehold, der går tæt på kysten i lavtliggende områder, bør du sikre dig, at de ikke kommer i fare på grund af vandet.
- Det kan være en god idé at lade telefonerne op, og have en radio, der kan køre på batterier, hvis der nu skulle blive strømafbrydelse.
- Tjek, at dine kældervinduer, kælderdøre og yderdøre er tætte. Du kan tætne omkring lysskakter og kældernedløb ved at bruge sandsække eller vandtætte barrierer – fx kraftig tape.
- Hvis du opbevarer ting i din kælder, du gerne vil passe ekstra på – for eksempel fotos – bør du lægge dem i vandtætte kasser.
- Flyt eventuelt dine ting væk fra gulvet til et højereliggende sted i huset.
- Hold dig orienteret.
Kommentarer