Tappernøje

Peter Zobel frikendt i sag om overarbejde

Tidligere direktør for Codan, Peter Zobel, har vundet en sag om erstatning mod en tidligere medarbejder.

Peter Zobel vandt tirsdag den 28. marts en sag i Retten i Næstved mod en tidligere medarbejder, som gennem 3F krævede omkring 175.000 kroner i efterbetaling for overarbejde på Bækkeskov Gods ved Tappernøje. Det skriver Sjællandske.

3F Midt- & Østsjælland havde på vegne af en chauffør, som fra 2008 til 2014 arbejdede for 80-årige Peter Zobel på Bækkeskov Gods, slæbt rigmanden i retten. Han blev således frikendt, og i stedet skal 3F betale 30.000 kroner i sagsomkostninger til Peter Zobel.

Den tidligere privatchauffør for Peter Zobel mente at have penge til gode for mere end 1000 timers overarbejde, da han hverken havde modtaget betaling eller haft mulighed for at afspadsere.

Sidstnævnte kunne Peter Zobel ikke forstå, da der ifølge ham var maksimalt seks timers dagligt arbejde fordelt på kørsel, kontorarbejde, servering og pasning af ejendommen, og dermed rigeligt tid til at afspadsere.

I afgørelsen af sagen lagde retten vægt på, at den tidligere medarbejder var bekendt med arbejdets omfang og karakter forud for ansættelsen, og at der i et rådighedstillæg indeholdt kompensation for eventuelt overarbejde.

Derudover blev det af dommeren bemærket, at den tidligere medarbejder først kom med kravene efter endt ansættelse på Bækkeskov Gods og ikke i løbet af sin ansættelse.

I kontrakten mellem Peter Zobel og den tidligere ansatte hed det sig blandt andet, at medarbejderen ikke ville modtage kompensation for eventuelt overarbejde på grund af rådighedstillægget. Dermed blev ordlyden i kontrakten det afgørende i sagen.

Kommentarer