Uddannelse

På tirsdag skydes Verdens Vildeste Brobyggere i Næstved officielt igang

Fotos fra sidste års Verdens Vildeste Brobyggere 2023 i Herning: Theis Poulsen

Onsdag 4. juni afvikles den stort anlagte brobygningskonkurrence, uddannelsesmesse og byfest ‘Verdens Vildeste Brobyggere’ ved den fritlagte Suså i Næstved. Her skal 45 unge håndværkerlærlinge, bygningskonstruktør- og ingeniørstuderende og handelselever dyste i at bygge spektakulære broer i beton, stål og træ på bare syv timer. Men allerede på tirsdag mødes de 45 brobyggere for første gang – til kickoff og teambuilding på Gl. Ridehus på Grønnegades Kaserne.

Når de unge brobyggere møder ind på Gl. Ridehus tirsdag morgen, skydes Verdens Vildeste Brobyggere officielt i gang. Her møder brobyggerne deres holdkammerater og konkurrenter, de skal teambuilde, får udleveret den brotype, de skal bygge til konkurrencen 4. juni, og sætter også allerede her de første blyantstreger på deres broers design.

Hele dagen får brobyggerne vejledning af projektets tilknyttede faglærere fra landets erhvervsskoler og dommerpanel, bestående af håndværkere, arkitekter og ingeniører fra nogle af landets førende virksomheder; 3F, Rambøll, COWI, Byggeriets Arbejdsmiljøbus og tegnestuen bag Storebæltsbroen, Dissing+Weitling.

Tværfagligt fællesskab er projektets kerne

– Introdagen er kernen, hvorfra hele konkurrencen spirer. Dagen er afgørende for at sikre den kreativitet, forståelse og innovation, der kræves i brodesign, og sørger for at alle deltagere er fulde af entusiasme og klar til at tage fat på de spændende opgaver, der venter frem mod eventet i maj”, fortæller arkitekt hos Dissing+Weitling og dommer i Verdens Vildeste Brobyggere, Anna Schepper, og fortsætter:

– Det er dagen, hvor vi skaber fundamentet for de udfordringer, der helt sikkert kommer senere i processen, ved forhåbentlig at inspirere de unge deltagere og etablere et fællesskab, der strækker sig ud over konkurrencens grænser.

Og netop fællesskabet er et kernefokus i ‘Verdens Vildeste Brobyggere’. Modsat lignende initiativer sammensættes i konkurrencen tre hold, som består af en lang række forskellige fag – både fra erhvervsskolerne og universitetet, fortæller programleder i projektet, Emma Vittrup:

– Med ‘Verdens Vildeste Brobyggere’ ønsker vi, ud over at samle branchen og danskerne til at hylde håndværket og den kommende generation af brobyggere, at vise styrken i det tværfaglige fællesskab, siger hun og fortsætter:

– Ved at sammensætte de unge på tværs af fag og geografi håber vi på at medvirke til at nedbryde de stereotypiske forestillinger, som vi har erfaret lever i bedste velgående, uddannelserne imellem. Og baseret på de øvrige år, lader det til at lykkes, og der er opstået mange nye venskaber i kølvandet på konkurrencen.

Fakta

‘Verdens Vildeste Brobyggere’ afvikles i Næstved 4. juni 2025, hvor 45 lærlinge, studerende og elever dyster i at bygge tre gigantiske broer i beton, stål og træ på tværs af den fritlagte Suså. Efter introdagen følger projektets egen version af Løvens Hule 13. marts, hvor brobyggerne præsenterer deres færdige brodesigns foran dommerpanelet. Herefter rykker de på værksted, og kan her præfabrikere elementer, så de til sommer er så klar som muligt til at bygge tre gigantiske broer på kun syv timer.

Læs meget mere på brobyggere.dk

Her er brobyggerne rekrutteret fra

Zealand, EUC Sjælland, Aalborg Universitet, BC Syd, Uggerly Installation, Ropox, Bakkely, Funder & Schultz, OK Enterprise, Børge Jakobsen & Søn, Femern Link Contractors, H. Nielsen & Søn, Jørn Johansen, Hauge-Byg Aps, Clarke Entreprise, Mester Madsen A/S, Frede Andersen & Søn, Marius Pedersen, Lemvigh-Müller A/S (Køge), Bygma (Køge), Solar (Brøndby), Bauhaus (Næstved), Davidsen (Fredericia), Tibnor (Fredericia).

 

Kommentarer