Nysgerrig på dansk-tysk samarbejde?
KulturKIT søger Feuergeister.
kultKit deler 2,5 millioner kroner ud til ildsjæle, som har lyst til at prøve at arbejde sammen med en tysk forening, skole eller andre aktører. Det er nemt og enkelt at søge midler til dansk-tyske projekter. Man får rådgivning og vejledning hele vejen fra ideudvikling, søgning efter tyske samarbejdspartnere, ansøgning og gennemførelse af sit projekt. Kom til et informationsmøde på rådhuset i Nykøbing F. den 14. marts og hør mere.
Sammen med de tyske partnere inviterer kommunerne Næstved, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland til et fælles informationsmøde om støttemidler til dansk-tysk samarbejde. Mødet finder sted den 14. marts på rådhuset i Nykøbing F. – med information om støttepuljer til finansiering af dansk-tysk samarbejde og mulighed for at møde mulige samarbejdspartnere fra Tyskland.
kultKIT-projektet har bevilliget 6 nye dansk-tyske projekter siden dets opstart i august 2018 – og der er flere projekter på vej. Blandt de bevilligede projekter er et samarbejde mellem Næstved Kulturforening og Die Brücke om kunstnerudveksling og en kunstudstilling i Lübeck, et dansk-tysk musikprojekt, et håndboldprojekt med fælles træning i Næstved og Malente og et skolesamarbejde med turisme som tema med gensidige besøg i Vordingborg og Lübeck.
Finansiering af dansk-tyske projekter: Puljen er godt fyldt op og alle kan søge
Formålet med kultKIT-projektet er at fremme og forankre udviklingen af det dansk-tyske samarbejde i Femern Bælt Regionen ved at give EU-midler videre til små projekter inden for kultur, fritid, sport og uddannelse. Der er omkring 2,5 mio. kroner i puljen og man kan søge 4 gange per år med frist ved udgangen af februar, maj, august og november.
Hvis man ikke før har arbejdet sammen med tyske aktører (eller måske tænker at alt omkring EU-midler må være forfærdeligt bureaukratisk), så er der hjælp at hente hos kultKIT-projektpartnerne, som giver gode råd og vejleder igennem hele ansøgningsprocessen. Og hvis man mangler en tysk partner, så hjælper kultKIT også her – og man kan sågar få midler til at mødes med den tyske partner for at lære den at kende og udarbejde en projektansøgning i fællesskab.
Informationsmøde den 14. marts
Den 14. marts inviterer de danske og tyske kultKIT-projektpartner til et fælles informationsmøde i Nykøbing F. “Vi glæder os til at hilse på rigtig mange potentielle ansøgere til vores støttemidler og fortælle om, hvor nemt det faktisk er at søge og få midler til at gennemføre dansk-tyske projekter”, siger Erla Hallsteinsdóttir, kultKIT-projektleder i Næstved Kommune.
Til informationsmødet vil der være en præsentation af kultKIT-projektet og de forskellige støttemuligheder, kriterier og ansøgningsfrister. Desuden kommer aktører fra de allerede bevilligede projekter og fortæller om deres erfaringer, deltagerne får mulighed for at møde projektpartnerne og potentielle samarbejdspartnere fra Tyskland – og selvfølgelig vil der også være noget godt til ganen. Tilmelding foregår per mail til kq@guldborgsund.dk senest den 10. marts.
Dansk-tyske møder: Kompetencer, interaktion og forståelse
KIT står for kompetencer, interaktion og forståelse og henviser til projektets målsætning om at fremme det dansk-tyske samarbejde. Projektet ønsker at bidrage til at forbedre sproglige og kulturelle kompetencer og øge den gensidige kulturelle forståelse i den dansk-tyske grænseregion ved at finansiere dansk-tyske møder – såvel små projekter som rejseudgifter til møder til forberedelse af projektansøgninger – som bygger kulturelle broer på tværs af Femernbælt.
Projektet kultKIT er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og medfinansieres af projektpartnerne: Næstved Kommune (Leadpartner), Vordingborg Kommune, Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune, Kreis Ostholstein, Stadt Fehmarn, Förderzentrum Kastanienhof og Hansestadt Lübeck.
Kommentarer