Vallensved

Ny hjertestarter skal skabe tryghed i Kyse og Vallensved

Se billedserie fra venstre Anders Gjesing, lokalambassadør for Hjerteforeningen, lokalformand for Hjerteforeningen Steen Ryttels og ejer af Vallensved Samlingshus Lissi Jakobsen.

Hjerteforeningen i Næstved har analyseret sig frem til, at der med en strategisk placering af yderligere 8-9 hjertestartere vil kunne opnås en langt bedre dækning med hjertestartere i Næstved kommune.

Og tirsdag blev den første nye hjertestarter så opsat og indviet i Kyse – Vallensved. Lissi Jakobsen fra Vallensved Samlingshus har været så venlig at ligge husmur til hjertestarteren, så den let kan ses og hentes fra både Kyse og Vallensved.

Og som Lissi Jakobsen sagde ved indvielsen: “Ja, så kan de nu sagtens give den gas med dansen, når der spilles op til bal i samlingshuset – for nu er hjælpen nær”.

Det er Hjerteforeningen i Næstved, der har opsat hjertestarteren i forlængelse af Hjerteforeningens Landsindsamling den 30. maj og med til indvielsen var lokalformand Steen Ryttels og lokalambassadør for hjerteforeningen i Næstved Anders Gjesing.

“Med placeringen af en hjertestarter, der dækker både Kyse og Vallensved, får vi slettet en af de hvide pletter på hjertestarterkortet over Næstved kommune. Og det er altafgørende ved hjertestop, at der hurtigt iværksættes genoplivning og overlevelseschancerne stiger markant, hvis der er en hjertestarter tilgængelig”, siger Anders Gjesing.

“Vi vil nu i samarbejde mellem Hjerteforeningen i Næstved og engagerede lokale arrangere 2-3 kurser i genoplivning og brugen af hjertestarter, så vi øger chancerne for at overleve et hjertestop i lokalområdet”, siger Anders Gjesing.

Og Anders Gjesing fortsætter: “Og uden at røbe for meget, så kan jeg godt sige, at vi i den kommende tid kommer med flere gode nyheder i andre lokalområder i kommunen, hvor der tidligere har været alt for langt til en hjertestarter”

Fakta: Kun 6 % overlever et hjertestop uden for hospitalet, hvis ingen træder til, før ambulancen kommer. Men får du hjælp med hjertestarter og hjertelungeredning, inden for 3-5 minutter, så stiger dine chancer til 50-70%

Dette er en foreningsnyhed indsendt af Anders Gjesing fra Hjerteforeningen i Næstved. Du kan også indsende nyheder under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer