Nødhjælpsdepotet søger samarbejdspartnere
Nødhjælpsdepotet i Næstved søger samarbejdspartnere inden for skole og uddannelse.
Skrevet af Anne Damsbo, Frivilligcenter Næstved
I 1990 begyndte en gruppe frivillige pensionister at samle gode, kasserede ting ind til Litauen, der efter mange års russisk besættelse stod og manglede både skoleinventar, hospitalsudstyr og meget andet, de ikke havde økonomiske midler til selv at anskaffe.
I 2004 udvidede Nødhjælpsdepotet hjælpen til også at omfatte fattige lande i Afrika fx Marokko, Gambia, Ghana, Kenya, Zimbabwe, Senegal, Burkina Faso, Togo, Tanzania ud over at Rumænien, Armenien, Hviderusland og Ukraine også kom med på Østsiden.
– Nu er tiden inde til endnu et udviklingstrin, udtaler Hiba Belhaiba, der er formand på projektet og selv kom til Danmark fra Marokko for 29 år siden.
– Vi ønsker os en aktiv ungdomsafdeling, ligesom Nødhjælpsdepotet også har det i Schweiz og Belgien. Vi søger derfor klasser, der vil indgå i konkrete projekter og samarbejder, tilføjer Hiba.
Klasserne kan komme fra ZBC, VUC, NGH, Herlufsholm eller Produktionsskolen, hvor enkelte fag som samfundsfag, sprogfag, håndværkerfag eller lignende bliver inddraget i et samarbejdsprojekt. Grundskoleklasser må også meget gerne henvende sig. Måske kunne vi lave noget som led i Undervisningsministeriets ”Den åbne skole”, hvor omverdenen bliver inddraget, og eleverne får mere kendskab til bl.a. samfund, foreningsliv og kultur.
Konceptet kunne omhandle indsamlingsdelen i Danmark, men projektet kunne også lægge op til en studierejse, hvor eleverne fulgte med en container ud i et af verdens nødlidende lande.
– Efterfølgende ville ønskescenariet være, at de unge mennesker formidlede deres oplevelser til andre unge i fx artikler og foredrag på sociale medier, ugeblade, i skoler mv., siger Hiba.
I Nødhjælpsdepotet indsamles effekter, der kan genbruges. Ting, der ikke er funktionsdygtige, repareres. Det kan være cykler, symaskiner eller kørestole. Eleverne kunne hjælpe med synliggørelse og marketing i forhold til organisationen, og projektet kunne munde ud i en studierejse til et modtagerland. Praktikperiode i Nødhjælpsdepotet i forbindelse med skolearbejde er også en mulighed.
Nødhjælpsdepotet rummer også mulighed for spændende, individuelle oplevelser i udlandet efter at ”huen” er kommet på.
Kontakt skolelærer Hiba Belhaiba på e-mail belhaiba1667@hotmail.dk eller telefon 2061 3736, hvis du er lærer, og projektet har fanget din interesse.
Læs mere her.
En gruppe engagerede frivillige mødes hver uge på Rønnebæksholm, hvor de indsamler, sorterer, reparerer, pakker og læsser genbrugstøj, sko, møbler, køkkenudstyr, computere og handicapudstyr af enhver art til forsendelse i lastvogne og containere til fattige lande i Afrika og Østeuropa.
Mange lokale institutioner og virksomheder er blandt donorerne, ligesom mange private mennesker giver gode genbrugsting til organisationen. Nødhjælpsdepotet sender hvert år ca. 19 containere ud i verden i samarbejde med Udenrigsministeriet.
Effekter kan afleveres på Rønnebæksholm – den gule bygning, 4700 Næstved her mandag og tirsdag kl. 8.00-12.00.
Nødhjælpsdepotet kaldes også Danish Relief Group.
Kommentarer