Samfund

Nødhjælpsdepotet i stærkt samarbejde med frivillige i Ukraine og Marokko

Frivillige fra "Bevar Ukraine". Foto: Nødhjælpsdepotet

Der er fuld gang i Nødhjælpsdepotet på Rønnebæksholm, som i løbet af november har sendt en stor lastbil  til Ukraine og tre 40-fods containere til forskellige steder i Marokko.

Alene i november måned har de frivillige pakket fire store ladninger med genbrug af gode, brugte skolemøbler og andet brugbart udstyr til steder, hvor der er behov for det. Det gør nytte, hvor det kommer hen og giver plads til at indsamle og renovere endnu mere udstyr, som en gruppe frivillige arbejder med hver mandag og tirsdag formiddag, fortæller Palle Lorentzen fra Nødhjælpsdepotet i en pressemeddelelse.

Lørdag den 11. november var der gang i den allerede fra klokken syv om morgenen, hvor et hold frivillige startede med at læsse en container, som nu er på vej til Marokko med brugte skolemøbler og hospitalssenge. Og de er fyldt godt op, for det faste pakkehold i aktion, de kan fylde en 40-fods container lynhurtigt, så der ikke er en smule plads til overs, lyder det.

Klokken 11 samme dag kom et hold af frivillige fra foreningen “Bevar Ukraine” – 16 energiske, glade og smilende mennesker, størsteparten af dem kvinder. De kom fra hele Sjælland og var med til at læsse en lastbil, som skulle til Ukraine med skolemøbler, varmt tøj, varme tæpper, hospitalsudstyr, kørestole, krykker, cykler og køkkenting.

– Der er dele af Ukraine, hvor alting er smadret, og der er god brug for ting, som man tidligere bare havde som noget helt selvfølgeligt. Denne forsendelse kom af sted med hjælp fra udenrigsministeriets GLOBUS-pulje, som har betalt for transporten, fortæller Palle Lorentzen.

Hospitalssenge skal pakkes på højkant og inderst i containeren. Foto: Nødhjælpsdepotet

Så vildt går det ikke for sig hver pakkedag, påpeger han. Den 4. november blev der pakket en 40-fods container til Tiznit i det sydlige Marokko. Den transport blev betalt af dansk/marokkansk Forening og indeholdt mest skolemøbler og ting til plejehjem.

– Det er en ny samarbejdspartner i Marokko, hvor frivillige arbejder med at gøre en indsats for at forbedre forholdene for mennesker i den by og det område, hvor de selv bor, fortæller Palle Lorentzen.

Den sidste store containerpakning foregik den 18. november, hvor der blev pakket hospitalsudstyr, plejehjemsudstyr og ting til handicappede børn, denne gang til byen Imouzzer Kandar en del nordligere i Marokko.

– Byens borgmester Mustafa Lakhsam er tidligere verdensmester i thaiboksning og har så valgt at hjælpe sin by blandt andet ved at betale for at få denne container fragtet frem til gavn for byens indbyggere. Borgmester Lakhsam var i Danmark og deltog selv i pakningen af containeren, fortæller Palle Lorentzen og tilføjer:

– Arbejdet som frivillig i Nødhjælpsdepotet giver mening for os i Danmark, for dem der modtager ”varerne”, for tanken om genbrug, og så giver det en masse gode historier og gode oplevelser.

Hvis man vil være med, så kan man altid henvende sig på Rønnebæksholm mandag og tirsdag formiddag eller kontakte formanden, Hiba Belhaiba, på telefon 20 61 37 36 eller på mail: belhaiba1667@hotmail.dk

Borgmester Lakhsam (nr. 2 fra venstre) sammen med frivillige fra pakkeholdet. Foto: Nødhjælpsdepotet

 

Kommentarer