Erhverv

National klynge får regionalt kontor i Næstved

Fra venstre ses direktør for Næstved Erhverv, Rasmus Holst-Sørensen; borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen; administrerende direktør for DigitalLead, Henrik Aarestrup og Senior Innovation Manager hos DigitalLead Niels Milling foran Næstved Erhverv, hvor DigitalLead Næstved får adresse fra december.

Virksomhederne i Region Sjælland får kortere vej til den nyeste viden om digitalisering og digital forretningsudvikling. Danmarks nationale klynge for digitale teknologier, DigitalLead, får fra 1. december kontor hos Næstved Erhverv.

Hvordan får en håndværksvirksomhed sin hjemmeside, økonomistyring og faktureringssystem til at tale sammen?
Hvornår giver det mening for en produktionsvirksomhed at bruge kunstig intelligens og robotteknologi til at styre produktionen mere databaseret og effektivt? Og hvorfor skal detailhandlen bruge digitalinfrastruktur til at få den fysiske butik og webshoppen til at koordinere det fælles varelager, betalingsforløb og reklamationer?

Den viden bliver nabo til Næstved Erhverv, og det glæder Næstved Kommunes borgmester.

– Vi er rigtig glade for, at DigitalLead har rakt ud og vil åbne et kontor midt i Næstved – som jo også er midt i Region Sjælland. Vi skal gøre alt, vi kan for at hjælpe vores virksomheder med at få del i de muligheder som moderne teknologi tilbyder. Med DigitalLead i Næstved kan vi tilbyde alle virksomheder i hele regionen en genvej til optimering på netop deres område, fortæller Carsten Rasmussen, som byder velkommen på hele Byrådets vegne.

DigitalLead er én af 13 nationale klynger, der repræsenterer de erhvervs- og teknologiområder, der er udpeget som Danmarks styrkepositioner. De tilbyder sparring både til virksomheder, der udvikler digitale løsninger, og til virksomheder, der har brug for innovative digitale løsninger.

Klyngen er finansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Nyt kontor i Region Sjælland fuldender Danmarkskortet 
Klyngen har i forvejen kontorer i Aalborg, Aarhus, Vejle og København, og med kontoret i Næstved er DigitalLead til stede i alle fem regioner, hvilket har været et mål gennem længere tid, fortæller Henrik Aarestrup, som er administrerende direktør for DigitalLead.

– Vi glæder os til at være fysisk til stede i Region Sjælland og med afsæt i Næstved, har vi en noget nær optimal placering. Vi ser et kæmpe potentiale i regionens virksomheder. Vi glæder os til at hjælpe dem med alt fra kunstig intelligens til cybersikkerhed og til at sikre, at den nyeste viden inden for digitalisering og teknologiudvikling kommer ud til virksomhederne, så vi kan understøtte deres forretning og konkurrenceevne.

Klyngens formål er at samle og udbrede viden om konkrete, digitale og teknologiske løsninger med afsæt i de styrkepositioner, som findes på tværs af virksomheder og videns-institutioner som universiteter, offentlige og private aktører samt andre så som brancheorganisationer, finansielle aktører og forskellige innovations- og erhvervsfremmeaktører.

Virksomhederne bliver mødt af Niels Milling
Det bliver DigitalLeads Senior Innovation Manager Niels Millings opgave at hjælpe de mange virksomheder i Region Sjælland til at få gavn af og til at komme på forkant med den digitale udvikling og innovation.

– Jeg ser frem til at komme tættere på de virksomheder, som vi arbejder og skal arbejde sammen med. Selv i en digital tidsalder og med al den teknik, vi går og implementerer – ja, så kan det ikke erstatte dialog, formidling og at se hinanden i øjnene om en fælles arbejdsopgave. Det bliver godt at komme til Næstved og være med til helt konkret at hjælpe de private og offentlige virksomheder i Region Sjælland ved at formidle muligheder og forretningsperspektiver ved digital innovation fra ideer til dagligdag og vækst, siger Niels Milling, der både hjælper etablerede virksomheder og står for et startup-program for 40 unge, digitale virksomheder.

DigitalLead flytter officielt ind til december, men allerede nu har Niels Milling sin gang i huset hos Næstved Erhverv.

– Vi åbner med glæde dørene for DigitalLead og al deres specialviden om, hvordan virksomhederne kan vokse gennem nye, digitale løsninger. Vi har længe arbejdet inden for feltet og får ofte spørgsmål på området. Med DigitalLead, som aktiv spiller i Region Sjælland, står vi sammen med virksomhederne nu endnu stærkere og rustet til fremtiden, siger Rasmus Holst-Sørensen, direktør for Næstved Erhverv.

Næstved Erhverv – og fra 1. december DigitalLead Næstved – ligger centralt i bymidten på Sct. Peders Kirkeplads 14 B.

Kommentarer