Næstved By

”Næstveds søjler” – middelalderfestivalen flytter til juni måned i 2022

Middelalderfestivalen ”Næsteds søjler- tilbage til fortiden” blev – trods noget dårligt vejr –  en rigtig fin succes med mange besøgende-

Og det var præcist som vi havde forestillet os: den gamle middelalderkulisse med kirkerne, Boderne og den fritlagte å udgjorde en perfekt ramme for

Nu er evalueringen  overstået og der er selvfølgelig plads til forbedringer, justeringer og nytænkning.

Men middelalderfestivalen er kommet for at blive. Det vil blive en tilbagevende begivenhed i Næstved

Allerede nu kan det meldes ud, at den næste festival finder sted allerede i juni måned – helt præcist den 17. og 18.juni 2022. Og det bliver omkring det tidspunkt at festivalen for fremtiden vil blive placeret.

Programmet er naturligvis ikke på plads endnu, men det er helt sikkert at der kommer en ridderturnering – og slaget ved Næstved 1259 gentages (flere gange i  løbet af festivalen) på parkringspladsen ved den fritlagte å (Bredstræde).

”Viralata” som riddergruppen hedder vil også fortælle om, hvorledes man træner heste og riddere til ridderspillene, ligesom man kommer til at møde mange andre der fortæller om middelalderen.

Der vil komme mange  flere børneaktiviteter denne gang, og Boderne kommer mere i spil , bl.a. vil der være en stor indendørs middelaldercafe med salg af middelalderting, men også kaffe, te og sodavand og middelalderkager.

Og så vil der som i år være gratis adgang til festivalpladsen- og kun entre til enkelte aktiviteter, såsom teater og musikarrangementer.

Jeg glæder mig til at kunne præsentere hele programmet når vi kommer tættere på festivalen !

Klaus Eusebius Jakobsen.
Formand for Næstveds søjler

Kommentarer